Η νομική διαδικασία για να παίξει ο Άρης Γ’ Εθνική, με Εθνικό και Σουφλί

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Στη Γ΄Εθνική αντίπαλος του Σουφλίου και του Εθνικού χωρίς πρόβλημα μπορεί να παίξει ο Άρης για την προσεχή κιόλας σεζόν! Αυτό δήλωσε ο έγκριτος νομικός Βαγγέλης Χατζηιωάννου που απασχολείται με παρόμοια θέματα, όπως αυτό του Αγροτικού Αστέρα. 

Ο έμπειρος νομικός φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για το αν θα έχει την δυνατότητα ο Άρης να συμμετέχει στην Γ’ εθνική εφόσον κληρωθεί στο κύπελλο. Παράλληλα, αποκάλυψε πως υπάρχει μια νέα απόφαση σχετικά με τις ομάδες που υποβιβάζονται στην Γ’ εθνική η οποία θα επιτρέπει στους “Κίτρινους” να δημιουργήσουν νέα ΠΑΕ εφόσον προβιβαστούν στην Φούτμπολ Λιγκ, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, με την προϋπόθεση πως ο Α.Σ θα κάνει μια συνέλευση και θα παραιτηθεί από την προηγούμενη ΠΑΕ!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου στον Arena FM 89,4:

Για το αν θα έχει ο Άρης την δυνατότητα να συμμετέχει στην Γ’ εθνική εφόσον κληρωθεί στο κύπελλο Ελλάδας: ”Ο Άρης ήδη έχει δηλώσει συμμέτοχη στο κύπελλο. Ήταν μέχρι τις 5-6 Αυγούστου η διορία.  Την Δευτέρα θα γίνει η κλήρωση και θα πω την άποψη μου με επιφύλαξη, γιατί αυτά που γίνονται εδώ δεν γίνονται πουθενά. Κάθε χρονιά είναι πρώτα η προθεσμία για την Β’ εθνική και ακολουθούσε η προθεσμία για την παρακάτω κατηγορία. Η ΕΠΟ μπορεί να πάρει οποιαδήποτε απόφαση και να ερμηνεύσει τους κανονισμούς. Δεν νομίζω πως μπορεί να αφήσει έξω τον Άρη από κάθε πρωτάθλημα. Ο Άρης μπορεί να συμμετέχει στην κλήρωση αλλά αν παίξει κύπελλο τότε σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να παίξει στην Γ’ εθνική.  Η ΕΠΟ κάνει έναν προγραμματισμό. Αν ο Άρης δηλώσει πως παραιτείται περνάει μια ομάδα με διαδικασία “buy out”.  Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να παίξει ο Άρης κύπελλο αλλιώς είναι δεσμευμένος. Το κύπελλο είναι επαγγελματικών ομάδων και παίζει η Α’ και η Β’ εθνική. Η άποψη μου είναι πως έγινε η διαφοροποίηση στην διαδικασία γιατί αλλιώς αν είχε προηγηθεί η Β’ και μετά η Γ’ δεν θα το δεχόταν η ΕΠΟ. Η ΕΠΟ δείχνει μια ανοχή όλο τον Αύγουστο γιατί καταλαβαίνει τις δυσκολίες όλων των ομάδων πόσο μάλλον για έναν ιστορικό σύλλογο σαν τον Άρη. Η θέση της δεν είναι εύκολη και πρέπει να διατηρεί τις ισορροπίες”.

Για την νέα απόφαση σχετικά με την εκκαθάριση των παλαιότερων ΠΑΕ: “Έληξε και λύθηκε οριστικά το θέμα της εκκαθάρισης των παλαιοτέρων ΠΑΕ, κάτι που αφορά και τον Άρη. Μετά από συνεννόηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμό και του  Υπουργείου Ανάπτυξης πάρθηκε η απόφαση να μπορεί να συσταθεί μια ΠΑΕ ή και ΚΑΕ παρά το γεγονός ότι θα υπάρχει παλαιότερη ΠΑΕ με την προϋπόθεση πως ο Ερασιτέχνης θα κάνει μια Γενική Συνέλευση και θα παραιτηθεί από το δικαίωμα του από την προηγούμενη ΠΑΕ. Αυτό αφορά την Λάρισα, τον Αγροτικό Αστέρα που το γνωρίζω γιατί τον έχω και ξεκαθάρισε το θέμα και στο μέλλον και τον Άρη. Βέβαια, δεν ξέρω τι θα γίνει και του χρόνου. Είναι απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης μετά από εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αυτή την στιγμή αν ο Άρης παίξει Γ’ και του χρόνου παίξει Β’ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα για εκκαθάριση. Αυτό δεν το γνωρίζει κανένας. Αυτό το θέμα μας ταλάνιζε εδώ και έναν μήνα, φυσικά και δεν δώσαμε καμία δημοσιότητα. Έχει ξεκαθαρίσει αυτό και το λέω υπεύθυνα. Μια ΠΑΕ που αγωνίστηκε στην Γ’ και ανέβηκε στην Β’, μπορεί να συσταθεί νέα ΠΑΕ παρά το γεγονός πως υπάρχει προηγούμενη ΠΑΕ και παρά το γεγονός πως δεν ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση μπορεί να συσταθεί. Παίρνει αμέσως νέο ΑΦΜ και κάνει δήλωση στο ΓΕΜΗ, παίζοντας πλέον με “μηδέν χρέη” στη Β΄ Εθνική, εφόσον ανεβεί κατηγορία”.

Κι ακόμη: “Ο Άρης μπορεί να πάει και παίξει στην Γ’ εθνική και αν ανέβει δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα να συσταθεί νέα ΠΑΕ παρά το γεγονός πως δεν έχει γίνει καμία εκκαθάριση με την προϋπόθεση πως ο Α.Σ Άρης κάνει συνέλευση και πει πως δεν έχει καμία απαίτηση από την παλιά ΠΑΕ. Αυτό ισχύει τώρα, για το μέλλον δεν ξέρω. Πάντως τώρα δεν έχει πρόβλημα η ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας, η ΠΑΕ Λάρισα κτλ. Στην Γ’ εθνική φυσικά θα παίζει με το ΑΦΜ του Ερασιτέχνη. Επίσης, αυτό με τους τρεις μήνες δεν ισχύει. Μια ΠΑΕ αυτοδίκαια μπαίνει σε εκκαθάριση μόλις πάει στην Γ’ εθνική και ο Α.Σ την τρέχει με το δικό του ΑΦΜ. Τον Ιανουάριο του  2013 για να βοηθήσουν την ΑΕΚ είπαν πως η εκκαθάριση θα γίνει εντός  τριών μηνών. Αυτό είναι ευχολόγιο καθώς η εκκαθάριση της έγινε σε οκτώ μήνες. Ακόμα και να μην γίνει καθόλου εκκαθάριση ο Άρης θα μπορεί να παίξει με νέο δικό του καθαρό ΑΦΜ. Θα γίνει νέα ΠΑΕ με μηδενικά χρέη”.