Φιλική νίκη του Κεραυνού Πέρνης επί του Άρη Αβάτου

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Σε μια αναμέτρηση που έφερε μνήμες από τα περσινά μπαράζ ο Κεραυνός Πέρνης κέρδισε σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Καβάλα τον Άρη Αβάτου με 2-1, παρότι η ομάδα της Ξάνθης βρέθηκε να προηγείται.

Σε μια μέρα που άπαντες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης ήταν σοκαρισμένοι από τον απρόσμενο θάνατο του Σπύρου Καραουλάνη (Θυμηθείτε το ρεπορτάζ ΕΔΩ), η περσινή πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Ξάνθης βρέθηκε κανονικά στην Πέρνη οπού αντιμετώπισε σε ένα  πολύ δυνατό φιλικό τον περσινό πρωταθλητή της ΕΠΣ Καβάλας Κεραυνό Πέρνης, σε μια αναμέτρηση που θύμισε τα περσινά μπαράζ, αν και οι δύο ομάδες έχουν αρκετές διαφοροποιήσεις στα πρόσωπα. Ο αγώνας δεν ήταν δυνατόν να αναβληθεί, δεδομένου ότι είχε κανονιστεί ανάμεσα σε ομάδες διαφορετικών νομών και με καβαλιώτες διαιτητές.

Η ομάδα του Αβάτου άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος με τον Χριστοφορίδη, ενώ είχε ευκαιρίες και για δεύτερο, όμως και ο Κεραυνός στεκόταν εξαιρετικά έχοντας και δοκάρι. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους και εκμεταλλευόμενοι και της πολλές αλλαγές έφτασαν στην ισοφάριση με την συμπλήρωση δέκα λεπτών με τέρμα του Προδρομίτη, ενώ προς το τέλος του αγώνα διπλασίασαν τα τέρματα τους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καρυπίδη ενώ είχαν και άλλα δύο δοκάρια.

Στα αρνητικά του παιχνιδιού ο τραυματισμός του επιθετικού του Άρη Γαβριήλ  Ευθυμιάδη. Η σοβαρότητα του τραυματισμού θα κριθεί την Δευτέρα, όταν και θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, με τους ανθρώπους της Ξανθιώτικης ομάδας να ανησυχούν ακόμη και για ρήξη χιαστών.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ (Γιάννης Μαλαματάς): Αγαθόπουλος, Μπουλγκούρας, Ιβανίδης (62΄Καρυπίδης),  Προδρομίτης (62’Σαμαράς), Κωνσταντάρας, Καρυπιδης (82΄Τριανταφυλλίδης), Μορφακίδης, Αναγνώστης, Τζόρμπατζη Ρ (83΄Μαξούμ), Αλι Μπαρή , Άγγος (84΄Τζόρμπατζη Μ)

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Χρήστος Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Ελευθεριάδης, Καρασερίδης (65’Χιώτης), Μπαίρακταρίδης (81’Ελμασίδης), Κομεσίδης (59΄ Τζορμπατζίδης), Κοτόπουλος (49’Κυριαζίδης), Παρσαντανιάν, Γιαννακούδης (49΄Παλατίν), Τζομιάδης Φ, Ντζομιάδης Ε (65’Βασιλειάδης), Χριστοφορίδης (59’Ευθυμιάδης)