Απέκτησε Κροάτη διαγώνιο ο Εθνικός! Ήδη τρεις οι ξένοι, θέλει και τέταρτο…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής
– O 20χρονος Κροάτης Λεό Άντριτς, αναπληρωματικός του Ράιτς στην Εθνική Κρατίας, αποτελεί τον νέο διαγώνιο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και μάλιστα, την προσεχή Τρίτη θα φτάσει στην Ελλάδα για να τεθεί στη διάθεση του Σάκη Μουστακίδη.

Ο Άντριτς είναι γεννημένος 20 Ιουλίου 1994 κι έχει ύψος 1.98. Αγωνίζονταν στην Μλάντοστ Μαρίνα Καστέλα και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί εκτός Κροατίας. Επίσης είναι διεθνής και τρίτος διαγώνιος της Εθνικής Κροατίας πίσω από τον Ογκόρ Όμρσεν και τον Ιβάν Ράιτς, τον παίκτη δηλαδή που φόρεσε την φανέλα του Εθνικού την προηγούμενη διετία.

Ο Κροάτης άσος θα φτάσει στην Αλεξανδρούπολη την Τρίτη (19/8) και είναι ο τρίτος ξένος που κλείνει ο Εθνικός, όταν την περσινή κρίσιμη σεζόν περιορίστηκε στους δύο (και αρκετοί εκτιμούν ακριβώς επειδή δεν έκανε την υπέρβαση να πάρει και τρίτο, όπως είχε δικαίωμα, έχασε τελικά το πρωτάθλημα). Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι το ρεπορτάζ αναφέρει ότι σε περίπτωση που επιτραπεί ο τέταρτος ξένος, ο Εθνικός θα χαρεί ιδιαίτερα και θα κινηθεί να αποκτήσει και έναν κεντρικό!

Το θέμα με τους τέσσερις ξένους είναι αυτό που έχει πάει πίσω όλον τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας και πρόσφατα ανάγκασε σε παρέμβαση τον προπονητή Σάκη Μουστακίδη, που είχε σχολιάσει ότι ούτε και στην τελευταία τριτοκοσμική αφρικανική χώρα δεν φτάνουν σε τέτοιο σημείο, να μην ξέρει κανείς με πόσους ξένους παίκτες θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. 

Ο Λέο Άντριτς θα έρθει στην Αλεξανδρούπολη την Τρίτη μαζί με τον σέρβο πασαδόρο Ζάρκο Κίσιτς, ενώ ήδη αργά το βράδυ της Κυριακής αναμενόταν να φτάσει στον Έβρο και ο μαυροβούνιος ακραίος Μπόζινταρ Τσουκ. Τα κενά στο ρόστερ ακόμα φυσικά δεν έχουν καλυφθεί, αλλά ο Σάκης Μουστακίδης έχει ορίσει την Δευτέρα ως ημέρα έναρξης της προετοιμασίας των δευτεραθλητών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τους παίκτες που μένουν στην ομάδα, ο διεθνής με την εφήβων Σταύρος Κασαμπαλής  έλαβε άδεια έως το τέλος της εβδομάδας, λόγω των υποχρεώσεων του στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στα Σκόπια.