Νέα μεταγραφή Θρακιώτη στις μικρές ομάδες της ΚΑΕ ΠΑΟΚ!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Την Δευτέρα ξεκινάν την προετοιμασία τους τα τμήματα Εφήβων και Παίδων της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, οπού με τους Παίδες θα συμμετέχει και ο διεθνής με την Εθνική Παμπαίδων Αντώνης Ζαμπάκης. Είναι ο τρίτος Θρακιώτης που πηγαίνει στις μικρές ομάδες του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, μετά τον επίσης Ξανθιώτη Ντίνος Νικολόπουλος (που παίζει πλέον με τα Τρίκαλα στην Α1) και τον αλεξανδρουπολίτη Σταύρο Χονδρόπουλο (που φέτος έπαιξε στον Εθνικό και τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στην ΑΕ Κομοτηνής).

Ο 15χρονός Ξανθιώτης που αναδείχτηκε από της Ακαδημίες του Αρίωνα Ξάνθης θα μετέχει στις προπονήσεις της ομάδας Παίδων του ΠΑΟΚ όπως γνωστοποίησε η Θεσσαλονικιώτικη ΚΑΕ. Ο Ζαμπάκης(δεξία στην φωτογραφία) που αγωνίζεται στης θέσεις 2-3 έχει αγωνιστεί σε όλα τα  αγωνιστικά τμήματα του Αρίων, ενώ πέρσι πήρε χρόνο συμμετοχής και στην αντρική ομάδα του Αρίων που μετέχει στην Α’ κατηγορία της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Ο Αντώνης τα τελευταία 2 χρόνια είναι μέλος της Εθνικής παίδων. Οι προπονητές έχουν ξεχωρίσει το ταλέντο του αλλά και το μπασκετικό μυαλό που τον διακατέχει. Ωστόσο ένας τραυματισμός στο γόνατο πέρυσι το καλοκαίρι και ένας μικροτραυματισμός στην μέση κατά την διάρκεια της χρονιάς τον κράτησαν μακριά από τα επίσημα παιχνίδια της Εθνικής. Παρ’ όλα αυτά είναι κάθε φορά στις κλήσεις της ομοσπονδίας για τα training camp.

Από πέρυσι υπήρχαν ομάδες που ενδιαφερόταν, αλλά φέτος έγιναν και επίσημες προτάσεις. Τον ζήτησαν ομάδες της Α1  όπως οι Άρης, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος. Ακόμη υπήρξε ενδιαφέρον από τον Ηρακλή αλλά και από κολλεγιά της Αθήνας. Στις συζητήσεις με τις ομάδες που είχαν οι γονείς του ως αντιπρόσωποι του αλλά και με τη βοήθεια του προπονητή του που τον ανέδειξε, τον Γιάννη Θερμό,  κατέληξε στην ομάδα του ΠΑΟΚ που φαντάζει αυτή την περίοδο ως η καλύτερη επιλογή. Ο Ζαμπάκης θα είναι για τα επόμενα 3 χρόνια παίχτης του ΠΑΟΚ με την μορφή δανεισμού από τον Αρίων και έπειτα θα υπάρχει η δυνατότητα διαπραγμάτευσης συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ.

Να επισημάνουμε ότι ο προπονητής του Γιάννης Θερμός είναι αυτός που αφιέρωσε αμέτρητες ώρες από τον προσωπικό του χρόνο για την ατομική βελτίωση του παίχτη καθώς επίσης ένιαι ο μόνος Ξανθιώτης προπονητής που τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει 2 παίχτες που έφτασαν στο επίπεδο της Εθνικής μικρών ηλικιών , μια και πριν από τον Αντώνη Ζαμπάκη είχε φτάσει εκεί και Απόλλωνας Δεληγιώργης.

Αναλυτικά η λίστα με τους παίκτες που θα μετέχουν στην ομάδα Παίδων της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

1)ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2)ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3)ΒΛΑΓΚΟΓΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
4)ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
5)ΓΚΟΥΜΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
6)ΖΑΜΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
7)ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
8)ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
9)ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
10)ΚΟΥΡΟΓΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
11)ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
12)ΝΙΚΗΤΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
13)ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
14)ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
15)ΣΑΝΔΡΑΜΑΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
16)ΣΟΥΛΤΑΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
17)ΦΥΛΑΚΤΟΣ ΤΙΜΟΣ