Όσα έγιναν στη πρώτη φιλική ήττα του Πανθρακικού στη Βέροια

Αποστολή στη Βέροια: Κώστας Καραγιάννης

– Τα 2 πρώτα του τέρματα και την πρώτη και μοναδική ήττα στα  φιλικά του παιχνίδια προετοιμασίας , γνώρισε σήμερα ο Πανθρακικός, ενώ η Βέροια με την επικράτησή της στο Δημοτικό στάδιο της πόλης με 2-1 στην πρόβα τζενεράλε των δυο ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος, πέτυχε την πρώτη της νίκη στα φιλικά και έσωσε τη θέση του προπονητή Γκρανέρο που θεωρούνταν επισφαλής.

Οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν διπρόσωπες, αφού στο πρώτο ημίχρονο ο Πανθρακικός ήταν καλύτερος, ενώ στο δεύτερο ήταν η Βέροια  που κατάφερε να γυρίσει το ματς (Δείτε το LIVE του αγώνα με ένα κλικ εδώ).

Οι 500 και πλέον φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου (ανάμεσά τους και ο Αριέλ Ιμπαγάσα που υπογράφει την Δευτέρα, αλλά και ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού), είδαν την ομάδα τη «Βασίλισσα» να ξεκινάει καλύτερα στο πρώτο μέρος αλλά σταδιακά να ρίχνει την απόδοσή της.

Ο νεοαποκτηθείς από τη Νάπολι Ντιμίτρου είχε δύο πολύ καλά σουτ στο 2’ και στο 9’, με το πρώτο να περνάει λίγο άουτ και το δεύτερο να αποκρούεται από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ ενδιάμεσα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ όταν στο 4’ ο Καντιμοίρης απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Αράμπα.

Μετά το πρώτο 10λεπτο ο Πανθρακικός έλεγξε καλύτερα τον ρυθμό του αγώνα και στο 11’ ο Αραμπά εκμεταλλεύθηκε το λάθος γύρισμα του Μπατιόν, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την «κυανέρυθρη» φανέλα, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Η υπεροχή των φιλοξενουμένων καρποφόρησε στο 18’ όταν ο Τριανταφυλλάκος έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Αράμπα και αυτός μόνος απέναντι στον Καντιμοίρη πλασάρει ιδανικά γράφοντας το 0-1!

Οι Βεροιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου, όταν ο Μπεν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή κερδίζοντας πέναλτι. Ωστόσο ο ίδιος ο Γάλλος που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Φερνάντες!

Με την έναρξη της επανάληψης οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, με τους «κυανέρυθρους» να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να περιορίζουν σε παθητικό ρόλο τους φιλοξενούμενους.

Στο 55’ ο Φερνάντες μπλόκαρε το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Μπεν από πλάγια θέση, ενώ στο 65’ ο Παυλίδης με ωραία ενέργεια βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Πανθρακικού! Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους και ήρθε στο 78’, όταν ο Καλτσάς με όμορφη εκτέλεση φάουλ τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Φερνάντες γράφοντας το 1-1.

Το τελικό 2-1 πέτυχε ένας άλλος Βεροιώτης ποδοσφαιριστής, ο νεαρός Δημήτρης Μάνος με τη συμπλήρωση 90 λεπτών στο ματς, όταν εκμεταλλέυτηκε σύγχυση στα καρε του Πανθρακικού και έγραψε το 2-1!

Αρκετά παραπονα κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του αγώνα από το προπονητή και το επιτελείο του προς το Βεροιώτη διαιτητή του αγώνα κ. Βρέσκα.

Διαιτητές: Βρέσκας, Παρασίου, Γαβράς – Μελτζανίδης (Ημαθίας)

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαλον, Βερτζος, Καταλά (46′ Καλί), Αμαραντίδης, Μπατιόν (46′ Σέντρικ), Βάσκες (46′ Βεργώνης), Μπεν (79′ Μάνος), Ντουμίτρου (46′ Εσπάρθα / 69′ λ.τ. Μπαργκάν), Χασελμπαϊνκ (46′ Καλτσάς), Κάμπορα (46′ Παυλίδης).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Φερνάντες, Παπαγεωργίου (77′ Σδράβος), Σερφά, Εμπό, Λαδάκης (46′ Μεχία), Τριανταφυλλάκος (46′ Γκιγέρμο), Κάσες (46′ Ντιγκινί), Τζάνης (61′ Σαμπατ / 85′ Φραγκούλης), Χασομέρης (46′ Μπαϊκαρά), Τσουμάνης (71′ Χρήστου), Αράμπα (46′ Ιγκορ).