Ο Χρ. Κατραντζής στο ThrakiSportS λίγο πριν το Ευρωπαϊκό του Βερολίνου

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Η άφιξή τους στην γερμανική πρωτεύουσα συνοδεύθηκε από την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου για την Ελλάδα, στο ομαδικό των πέντε χιλιομέτρων της ανοιχτής θάλασσας.

Οι Σπύρος Γιαννιώτης, Κέλλυ Αραούζου και Αντώνης Φωκαΐδης ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βερολίνου, την ώρα περίπου που προσγειωνόταν εκεί το αεροπλάνο με τα μέλη της ελληνικής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα αγωνίσματα της πισίνας.

Ανάμεσα στους κολυμβητές και τους καταδύτες που ήδη ταξίδεψαν για την Γερμανία ήταν και ο ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής με τον «κολλητό» του Γιάννη Καρπουζλή. Οι δυο τους βρέθηκαν από τα τέλη Ιουλίου στην Ξάνθη και πραγματοποίησαν το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους, ενόψει της διοργάνωσης του Βερολίνου στο κολυμβητήριο της θρακικής πόλης.

Από αυτό το σημείο ξεκίνησε και η συζήτηση του ThrakiSportSμε τον Χρήστο Κατραντζή αλλά και τον Γιάννη Καρπουζλή…

Χρήστος Κατραντζής: «Αποφασίσαμε, δεδομένου ότι κλείνουν όλα τα κολυμβητήρια λόγω του καλοκαιριού, καθώς στην Αθήνα δεν έχει μείνει κανένα ανοιχτό, να έρθουμε στην Ξάνθη. Μιλήσαμε με κάποιους φίλους και γνωστούς ώστε να μας φιλοξενήσουν και από την στιγμή που και το κολυμβητήριο ήταν ανοιχτό τους τελευταίους μήνες, ήταν κάτι θετικό για εμάς».

Θ.S: Πώς πήγε, λοιπόν, η προετοιμασία;

Χ.Κ: «Η προετοιμασία μας, δόξα τω Θεώ, πήγε πάρα πολύ καλά, χάρη και στους ανθρώπους του κολυμβητήριου που μας έκαναν να νιώσουμε άνετα κατά την παρουσία μας εδώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα δύο γυμναστήρια της πόλης , Dynamic και  Fitness, που μας επέτρεψαν να γυμναστούμε εκεί και να χρησιμοποιήσουμε τα όργανα και τους χώρους τους. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πανο Κουτσουρίδη και όλους τους ανθρώπους του Κ.Ο.Ξ.  που ήταν συνεχώς δίπλα μας και βοηθούσαν σε ότι χρειαζόμασταν».

Θ.S: Γιάννη, εσύ πώς βίωσες την παρουσία στου στην Ξάνθη;

Γιάννης Καρπουζλής: «Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην πόλη της Ξάνθης, οπού όλοι μας υποδέχτηκαν πολύ καλά και μας έδειξαν πόσο φιλόξενη είναι η πόλη σας. Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα. Εδώ, στο κολυμβητήριο, μας έκαναν όλοι να νιώσουμε πολύ άνετα».

Θ.S: Με τι στόχο πάτε στο Βερολίνο;

Γ.Κ: «Όσον αφορά το Πανευρωπαϊκό, νομίζω ότι και οι δύο είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση στόχος να δούμε κάθε κούρσα ξεχωριστά στοχεύοντας σε μια παρουσία σε κάποιο ημιτελικό και γιατί όχι αν όλα πάνε καλά και σε έναν τελικό».

Χ.Κ: «Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη. Στόχος είναι καταρχήν να μπορέσω να είμαι σε καλή κατάσταση και αν έρθει και μια θέση στην 16αδά θα είναι ακόμη καλύτερα».

Θ.S: Χρήστο, ποιες είναι οι διαφορές που βρίσκεις στο κολυμβητήριο σε σχέση με την τελευταία φορά που ήρθε στην Ξάνθη και σε σχέση με τις πρώτες σου προπονήσεις στο άθλημα, που έκανες εδώ;

Χ.Κ: « Όταν ήμουν μικρός και πρωτοξεκίνησα  εδώ, το κολυμβητήριο δεν ήταν έτσι. Οι προδιαγραφές ήταν πολύ κατώτερες από τα σημερινά δεδομένα του κολυμβητηρίου.  Είναι σε τρομερή κατάσταση το Κολυμβητήριο Ξάνθης, μακάρι να παραμείνει ανοιχτό γιατί είχα μάθει τα προβλήματα που είχε τις προηγούμενες χρονιές. Θα είναι καλό για όλους, μια και πληροί όλες τις προδιαγραφές για μια καλή προπόνηση. Είναι ιδανικό για μια καλή προετοιμασία, αλλά και για αγώνες μικρότερων κατηγοριών, ακόμη και για ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μακάρι να συμβεί αυτό και μια από τις επόμενες φορές να μην έρθω μόνο για προπονήσεις αλλά και για αγώνες!..».