Ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους στην Ξάνθη Κατραντζής – Καρπουζλής

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ο Ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής και ο συναθλητής του στην Εθνική Ομάδα Γιάννης Καρπουζλής ολοκλήρωσαν την Πέμπτη (14/8) την προετοιμασία τους στο Κολυμβητήριο Ξάνθης, ενόψει της συμμετοχής τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου του Βερολίνου.

Η διοργάνωση ήδη ξεκίνησε από την Τετάρτη με τα αγωνίσματα ανοιχτής θαλάσσης και τις πρώτες ελληνικές συμμετοχές. Η Κέλυ Αραούζου τερμάτισε πέμπτη στα πέντε χιλιόμετρα open water, ο Σπύρος Γιαννιώτης όγδοος στα δέκα χιλιόμετρα, ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο Αντώνης Φωκαΐδης τερμάτισε δωδέκατος – αν και καταπονημένος από τα πέντε χιλιόμετρα στα οποία επίσης κολύμπησε την Τετάρτη όπου αναδείχθηκε δέκατος. Επίσης, πρεμιέρα είχαμε και για το ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης, με την εθνική ομάδα να αναδεικνύεται έκτη στο τεχνικό πρόγραμμα του προκριματικού.

Η κορύφωσης ασφαλώς θα ξεκινήσει από Δευτέρα, όταν θα ξεκινήσουν οι καταδύσεις και φυσικά η κολύμβηση στην πισίνα. Εκεί θα δώσει το παρών και ο Κατραντζής, μαζί φυσικά με τον Καρπουζλή. Οι δυο τους αποτελούν δύο από τις ανερχόμενες δυνάμεις του αθλήματος στην Ελλάδα. Τις τελευταίες 15 ημέρες είχαν βρεθεί στην Ξάνθη και έκαναν την προετοιμασία τους στο κολυμβητήριο της πόλης, προσκεκλημένοι του ΚΟΞ. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, με την ευχή της Παναγίας, αναχωρούν για την Αθήνα και από εκεί το Σαββατοκύριακο για το Βερολίνο.

Ο Χρήστος Κατραντζής θ’ αγωνιστεί στα 100μ και στα 200μ ελεύθερο αλλά και στα 50μ πεταλούδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Ξανθιώτης κολυμβητής έχει ως στόχο να βελτιώσει τα ατομικά του ρεκόρ και αν μπορέσει, να μπει και σε έναν ημιτελικό, όπως είπε στο ThrakiSportS, στο οποίο παραχώρησε από κοινού με τον Καρπουζλή εκτενή συνέντευξη που θα έχειε την ευκαιρία να διαβάσετε σε επόμενη ανάρτηση…