Με το αριστερό η πρεμιέρα του Σολάρι

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ντεμπούτο για τον περσινό πρώτο σκόρερ του Ελληνικού πρωταθλήματος και της Ξάνθης Εστεμπάν Σολάρι με την φανέλα της νέας του ομάδας, της Κινεζικής Νταλιάν Αερμπίν, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 87’ μια και ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος. Μοιραία, δεν μπόρεσε να βοηθήσει και η ομάδα του ηττήθηκε.

Την εντός έδρας ήττα με 1-2 γνώρισε η νέα ομάδα του πρώην άσσου της Ξάνθης Εστέμπαν Σολάρι από την κορυφαία ομάδα του Κινεζικού πρωταθλήματος Γκουάνγκζου Έβεργκραντ.

Και πώς να μην χάσει άλλωστε η Νταλιάν του Σολάρι απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα της Κινεζικής λίγκας που έχει στον πάγκο της τον σπουδαίο Ιταλό τεχνικό Μαρσέλο Λίπι και διαθέτει παίκτες όπως ο Αλμπέρτο Τιλαρντίνο, ο Αλεσάντρο Ντιαμάντι και ο κορυφαίος σκόρερ του Κινεζικού πρωταθλήματος ο Βραζιλιάνος Έλκεσον.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τέρμα του Τζιλαρντίνο στο 56’ για να σιοφαρίσει στο 64’ ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Μενεγκάλ, όμως ο γκολτζής Ιταλός με κεφαλιά στο 80’ έδωσε την νίκη στην ομάδα του. Στο 87’ ο Σολάρι πέρασε στην θέση του Γιού Νταμπάο χωρίς όμως να προλάβει να φανεί απειλητικός στην αντίπαλη εστία.