ΕΠΣ Θράκης: Δύο «εκπρόθεσμες» συμμετοχές αλλάζουν όλα τα δεδομένα

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Χωρίς να ληφθεί απόφαση για το πόσες κατηγορίες θα υπάρξουν στα τοπικά πρωταθλήματα και πόσες θα μετέχουν σε καθεμία από αυτές, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Θράκης, καθώς σε αυτό παρουσιάστηκαν να έχουν δηλώσει συμμετοχή δύο επιπλέον ομάδες (σε σχέση με τις 35 που είχαν καταθέσει έγγραφα μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε και έληξε η παράταση που είχε δοθεί για την προθεσμία των δηλώσεων συμμετοχής).

Πιο συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι οι ομάδες που δηλώθηκαν δεν είναι 35 αλλά… 37, αφού (προφανώς εκπρόθεσμα) έσπευσαν να εκφράσουν πρόθεση να αγωνιστούν στα νέα πρωταθλήματα και το Μέγα Πιστό καθώς και το Ατσάλι Αρχοντικών. Ζήτημα τίθεται αν οι δηλώσεις αυτές, αν και εκπρόθεσμες, θα γίνουν δεκτές, κάτι που εφόσον ωστόσο συμβεί, κάτι που θεωρείται δεδομένο, ανατρέπει τους σχεδιασμούς που υπήρχαν.

Οι πρώτες σκέψεις, όταν δηλώθηκαν 35 ομάδες, ήταν να καταργηθεί η Γ’ Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης. Θα αγωνιζόντουσαν κατά πάσα πιθανότητα 11 ομάδες στην Α1 – μετά την δήλωση του Κοπτερού στην Β’ και την αδυναμία εύρεσης ομάδας να ανέβει στην Α1, οπότε οι υπόλοιπες 24 ομάδες θα πήγαιναν 12 στην Α2 και οι υπόλοιπες 12 στην Β’ Κατηγορία. Τώρα με 37 ομάδες ή πρέπει η Β’ Κατηγορία να γίνει μίνι… μαραθώνιος με συμμετοχή 14 ομάδων ή σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων που μετέχουν στην Β’ Κατηγορία ώστε να σχηματιστεί και Γ’ Κατηγορία, αλλά κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι.

Μπροστά στο αδιέξοδο, απόφαση δεν πάρθηκε και λογικά θα πραγματοποιηθούν διαβουλεύσεις τις επόμενες μέρες, ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να καταρτιστούν οι όμιλοι στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΣ Θράκης, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 20 Αυγούστου…