Με ελλείψεις στο ρόστερ ξεκινά η προετοιμασία του Εθνικού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ηλίας Μεταξάς

–  Την προσεχή Δευτέρα 18/8 όρισε ο Σάκης Μουυστακίδης ως ημέρα έναρξης της προετοιμασίας των δευτεραθλητών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι μόλις πέντε ημέρες πριν από αυτήν, υπάρχουν πολλά κενά στο ρόστερ της ομάδας.

Από τα 16 άτομα που απάρτιζαν το ρόστερ την περσινή σεζόν, για την ώρα μόνοι οι δέκα φαίνεται ότι έχουν βρεθεί και υπάρχει ερωτηματικό για έξι θέσεις. Σε σχέση με πέρυσι ήρθαν μεν οι Χρήστος Κιόσης (Κ – Ολυμπιακός), Ζάρκο Κίσιτς (Π. – Σερβία – 2013-14: Γεντίντσβο Βοσνία Ερζ.), Mπόζινταρ Τσουκ (Α – Μαυροβούνιο – Μπούντβα) και Θωμάς Δημητριάδης (Α – ΜΕΝΤ).

Ωστόσο έφυγαν οι  Ιβάν Ράιτς (Δ), Νικολά Μιγιαήλοβιτς (Α), Νίκος Αγγελόπουλος (Π), Ανδρέας Ανδρεάδης (Κ – ΑΕΚ) και ο πασαδόρος Γρηγόρης Σιδηρόπουλος, που σταμάτησε την ενεργό δράση. Επίσης ερωτηματικό αποτελεί αν θα πράξει το ίδιο και ο Γιώργος Παπάζογλου, όπως είχε δηλωθεί στον τελευταίο τελικό με τον Ολυμπιακό.

Λέγεται ότι ασκούνται πιέσεις στον Παπάζογλου να επιστρέψει, αλλά τίποτα να είναι σίγουρο και εντός της Πέμπτης αναμένεται να υπάρξει συνάντηση της διοίκησης του ΤΑΑ με τον Σάκη Μουστακίδη για να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα, με πρώτο αυτό, ώστε να αποφασιστεί τι θα γίνει στην συνέχεια.

Ερωτηματικό ακόμα είναι τι θα συμβεί με τον Δημήτρη Γραμματικάκη, ο οποίος δεν είχε μέχρι πρόσφατα καμία ενημέρωση για το μέλλον του στην ομάδα και είχε μάλιστα εκφράσει δημόσια την πίκρα του για αυτό.

Δεδομένα στην ομάδα παραμένουν και τη νέα σεζόν ο Ανέστης Δαλακούρας, ο αδερφός του Κώστας και οι Θεολόγος Δαρίδης, Γιάννης Καβαρατζής, Γρηγόρης Κοντοστάθης και Σταύρος Κασαμπαλής, ενώ λογικά (αν και στις σχετικές λίστες εμφανίζονται μετέωροι) θα ανανεωθεί η συνεργασία και με τους Χρήστο Μπουφίδη, Βασίλη Κυριακίδη και Χρήστο Χριστουηλία.

Λέγεται πάντως ότι ο Σάκης Μουστακίδης περιμένει με αγωνία την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού για το ενδεχόμενο να επιτρέπονται τέσσερις ξένοι στο πρωτάθλημα και δεν αποκλείεται να κινηθεί προς την ξένη αγορά για να καλύψει τα κενά εφόσον υπάρξει αυτή η ρύθμιση, αν και πέρυσι ο Εθνικός δεν προχώρησε στην απόκτηση τρίτου ξένου, αν και είχε δικαίωμα, κάτι που εφόσον είχε συμβεί ίσως και να είχε αλλάξει την ιστορία των τελικών,

Θυμίζουμε ότι στο περσινό ρόστερ της απόλυτα επιτυχημένης σεζόν 2013-14 μετείχαν οι: Κώστας Δαλακούρας (Α), Ιβάν Ράιτς (Δ), Θεολόγος Δαρίδης (Λ), Νικολά Μιγιαήλοβιτς (Α), Νίκος Αγγελόπουλος (Π), Γιάννης Καβαρατζής (Δ), Γρηγόρης Σιδηρόπουλος (Π), Γιώργος Παπάζογλου (Κ), Δημήτρης Γραμματικάκης (Κ), Σταύρος Κασαμπαλής (Π), Χρήστος Μπουφίδης (Α), Βασίλης Κυριακίδης (Κ), Ανέστης Δαλακούρας (Α), Ανδρέας Ανδρεάδης (Κ), Χρήστος Χρηστουηλίας (Α), Γρηγόρης Κοντοστάθης (Λ).