Ασημένια η Kατερίνα Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Το 20ο μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Στίβου πανηγυρίζει η Ελλάδα, μετά το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισε στο άλμα επικοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη στους αγώνες της Ζυρίχης.

Η χώρα μας είχε να πάρει ασημένιο μετάλλιο από το 2006, όταν στο Γκέτεμποργκ είχε αναδειχθεί δεύτερη στο τριπλούν η αλεξανδρουπολίτισσα Πηγή Δεβετζή αλλά και στα 400 μέτρα με εμπόδια η Φανή Χαλκιά, που επίσης έχει ρίζες από την Θράκη.

Τότε είχε πάρει χρυσό και ο Περικλής Ιακωβάκης και έκτοτε η Ελλάδα μέτραγε μόλις ένα μετάλλιο – και αυτό χάλκινο – από την Νικόλ Κυριακοπούλου, επίσης στο επικοντώ, πριν από δύο χρόνια στο Ελσίνκι. Η Κυριακοπούλου μετείχε και στον τελικό της Ζυρίχης, αλλά περιορίστηκε στην έβδομη θέση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έχασε το χρυσό στην τελευταία προσπάθεια της Αντζέλικα Σιντόροβα, που περνώντας με την τρίτη τα 4μ65, της έκλεψε την πρώτη θέση στο βάθρο και την άφησε στην δεύτερη.

Ωστόσο, όπως και η ίδια είχε δηλώσει πρόσφατα, οποιοδήποτε χρώμα και αν έχει ένα μετάλλιο στην διοργάνωση αυτή, η χαρά της θα είναι μεγάλη καθώς ουδέποτε στο παρελθόν δεν έχει διακριθεί στις γυναίκες, παρά τις πολλές διακρίσεις που είχε ως νεάνιδα και κορασίδα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη για πολλά χρόνια βρέθηκε στο εξωτερικό, σπουδάζοντας στις ΗΠΑ. Είναι νευροψυχολόγος, ωστόσο τις ελεύθερες ώρες της στο Πανεπιστήμιο φρόντιζε να προπονείται και πλέον αναδεικνύεται σε μια από τις κορυφαίες επικοντίστριες του κόσμου.

Ανάμεσα στους λίγους Έλληνες που βρέθηκαν στο Στάδιο της Ζυρίχης και πανηγύρισαν την επιτυχία της Στεφανίδη ήταν και ο κομοτηναίος άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης, που είναι μέλος της ελληνικής αποστολής αλλά δεν κατάφερε το πρωί της Τετάρτης να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματός του.

Η Στεφανίδη έχει πολλούς φίλους στην Θράκη, ανάμεσά τους την Πηγή Δεβετζή και τον Μανώλη Κουτσουκλάκη της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, ενώ ήδη σωματεία στίβου της περιοχής, όπως ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, πανηγυρίζουν για την επιτυχία της.

Θυμηθείτε ένα πρόσφατο αφιέρωμα στην δευτεραθλήτρια Ευρώπης που είχε παρουσιαστεί πρόσφατα στο δελτίο ειδήσεων του Mega… 

[iframe width=”854″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/L5hl3POCXSk” frameborder=”0″ allowfullscreen]