Συναγερμός σε ΕΚΑΣΑΜΑΘ! Ενδεχόμενο δεύτερης ομάδας στη Basket League

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Η διοικητική αστάθεια που επικρατεί στην ΑΕΚ και το γεγονός ότι δεν είναι σίγουρη η άνοδος της στην Α1 Εθνική Κατηγορία, έχει φέρει αναβρασμό όχι μόνο στους φίλους και στους παίκτες των κιτρινόμαυρων, αλλά και στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Και αυτό γιατί ως πρώτη επιλαχούσα για να αντικαταστήσει την “Ένωση” στην Basket League είναι η ομάδα της Καβάλας. Και αν συμβεί αυτό η ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα αποκτήσει ξανά στο μεγάλο πρωτάθλημα και δεύτερη ομάδα μετά τον ΚΑΟΔ. Οι διοικούντες στην Καβάλα παρακολουθούν με προσοχή τις όποιες εξελίξεις και για το λόγο αυτό δεν έχουν κάνει ακόμα προγραμματισμό για τη νέα περίοδο και φυσικά καμία μεταγραφή.

Στον αντίποδα μία επιστολή των παικτών της ΑΕΚ το μεσημέρι της Τρίτης προς την διοίκηση ήταν ικανή να σημάνει εξελίξεις. Στην επιστολή αυτή οι παίκτες αναφέρουν στην διοίκηση να μην εκλάβουν την σιωπή τους ως αδυναμία και υπογράφουν ως “Απλήρωτοι παίκτες-στρατιώτες της ΑΕΚ”. Αναλυτικά:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς κ.κ. Κοτσάτο και Αλεξίου
Η σιωπή μας πρέπει να πάψει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία… Οπότε:
1.    Στην αρχή ήταν η ασύμφορη ισοτιμία δολαρίου- ευρώ
2.    Στη συνέχεια υπήρξε το πρόβλημα με τα ναύλα του πλοίου από την Ιταλία.
3.    Στο ενδιάμεσο υπήρξε συμφωνία για την καταβολή δύο μισθών (Φεβρουαρίου και Μαρτίου) η οποία δεν τηρήθηκε.
4.    Ακολούθως μας δόθηκε ομαδική διαβεβαίωση, στο γήπεδο μας, ότι στη χειρότερη περίπτωση η εξόφληση θα καθυστερούσε δύο μήνες.
5.    Επόμενη υπόσχεση ήταν ότι θα καταβληθούν τα χρήματα πριν από την τελευταία αγωνιστική.
6.    Όσο πλησίαζε η τελευταία αγωνιστική ενημερωθήκαμε ότι θα γίνουν ξεχωριστά ραντεβού, με τον καθένα, για εξόφληση μέρους των οφειλομένων και διακανονισμού του υπολοίπου.
7.    Έπειτα ισχυριστήκατε ότι δεν είστε σε θέση να πληρώσετε αν δεν υπάρξει βοήθεια από τρίτους.
8.    Όταν αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα, ξαφνικά βρέθηκε κάποιο χρηματικό ποσό, το οποίο κάλυψε ένα μικρό μέρος των οφειλών σας απέναντι μας. Λάβαμε επίσης την υπόσχεση ότι στις επόμενες μέρες θα υπάρξει ροή πληρωμών. Μάθαμε ότι η οικονομική ενίσχυση προήλθε από τον κ. Μελισσανίδη, τον οποίο και ευχαριστήσαμε.
9.    Σας ενημερώσαμε ότι ορισμένα παιδιά αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης και αντί απάντησης λάβαμε την… εξαφάνιση σας.
Επειδή εμείς ματώσαμε την τιμημένη φανέλα της ΑΕΚ, σεβαστήκαμε τα εκατομμύρια των πιστών φιλάθλων της, τιμήσαμε την Ιστορία της και πάνω απ’όλα ήμασταν και είμαστε υπερήφανοι που φορέσαμε το δικέφαλο αετό στο στήθος, βάζουμε μια άνω τελεία ελπίζοντας, έστω και τώρα, πως ΕΣΕΙΣ θα σταθείτε αντάξιοι των περιστάσεων και του ονόματος της ΑΕΚ και θα αφήσετε επιτέλους κατά μέρος τα παραμύθια.
Επιφυλασσόμαστε για τα υπόλοιπα, τα οποία θα αποκαλύψουμε σε συνέντευξη Τύπου, ώστε ο αγνός κόσμος της ΑΕΚ να μάθει όλη την ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ.

Η επιστολή αυτή έφερε συναγερμό στην διοίκηση των κιτρινόμαυρων, όμως ένα έγγραφο της ΕΕΑ προς το Υπουργείο Ανάπτυξης φαίνεται πως έφερε προς το παρών ηρεμία. Στο έγγραφο αυτό γίνεται αναφορά για θετική εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού προς το Υπουργείο για την έγκριση της νέας ΚΑΕ ΑΕΚ. Με το έγγραφο αυτό η νέα ”κιτρινόμαυρη” εταιρεία αναμένεται να πάρει την έγκριση του Υπουργείου και να καταθέσει αίτηση στην Εφορία για την απόκτηση νέου ΑΦΜ. Για το θέμα αυτό θέση πήρε επίσημα και η διοίκηση της ΑΕΚ χθες το βράδυ:

Η νομική θέση μας ως νέα ΚΑΕ ΑΕΚ ουσιαστικά δικαιώθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία απέστειλε την έγγραφη θετική Εισήγηση της προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την έγκριση της νέας ΚΑΕ ΑΕΚ. Ενδεχομένως και εντός της αυριανής μέρας, να έχει ολοκληρωθεί η έγκριση της ίδρυσης της νέας ΚΑΕ ΑΕΚ, με την υπογραφή της σχετικής απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης.

Η σημερινή μέρα λοιπόν αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και ίσως ξεκαθαρίσει σε ποιά κατηγορία θα αγωνίζονται τη νέα περίοδο Καβάλα και ΑΕΚ και αν η ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα έχει και δεύτερη ομάδα στην Basket League. Αν παίξει τελικά η ΑΕΚ στην Α1, τότε η Καβάλα θα αγωνιστεί στην Α2. Αν όμως η Καβάλα που εξακολουθεί να είναι ΚΑΕ ανέβει στην Α1, τότε η ΑΕΚ λόγω των οικονομικών προβλημάτων θα αγωνιστεί ακόμα πιο κάτω, στην Β’ Εθνική, στην ίδια κατηγορία δηλαδή με Ασπίδα Ξάνθης και ΓΑΣ Κομοτηνή, αλλά όχι στον ίδιο όμιλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here