Στις πρώτες κλήσεις του Ρανιέρι ο Τοροσίδης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού και συμπεριελήφθησαν στη λίστα προεπιλογής για τον εντός έδρας αγώνα με τη Ρουμανία για τα προκριματικά του EURO 2016 στις 7 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο Κλαούντιο Ρανιέρι.

 

Το όνομα του ξανθιώτη Βασίλη Τοροσίδη περιλαμβάνεται κανονικά στις κλήσεις. Φυσικά όμως, αυτό που ξεχωρίζει είναι η επάνοδος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω τραυματισμού στον ώμο.

Κανονικά επίσης μετέχει στην αποστολή ο Γιώργος Σαμαράς, μολονότι δεν έχει βρει ακόμη κάποια ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Συνολικά ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής επέλεξε να έχει μαζί του τους Στέφανο Καπίνο, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Βαγγέλη Μόρα, Παναγιώτη Ταχτσίδη, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Ορέστη Καρνέζη, Βασίλη Τοροσίδη, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Παναγιώτη Κονέ, Κώστα Μήτρογλου, Λουκά Βύντρα, Γιώργο Καράμπελα, Γιώργο Σαμαρά και Γιάννη Φετφατζίδη.

Αποκλεισμοί – έκπληξη δεν υπήρξαν, αφού σε αυτό το ξεκίνημά του ο Ιταλός εκλέκτορας προτίμησε να μην επέμβει στη χημεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Πλέον αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι κλήσεις από τις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η Ελλάδα υπενθυμίζεται ότι έχει κληρωθεί στον 6ο όμιλο της προκριματικής φάσης μαζί με Ρουμανία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Β.Ιρλανδία και Νησιά Φαρόε.