LIVE από την Ζυρίχη: Ο προκριματικός του Μπανιώτη στο Ευρωπαϊκό

Μεταδίδει ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την προσπάθεια του κομοτηναίου πρωταθλητή Κώστα Μπανιώτη στον προκριματικό του ύψους του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου, που διεξάγεται στην Ζυρίχη. Ο Γιάννης Γιαγκίνης μεταδίδει…

Καλημέρα. Σημαντική ημέρα η σημερινή για τον κομοτηναίο πρωταθλητή του ύψους Κώστα Μπανιώτη, που επιστρέφει μετά από ένα χρόνο σε μεγάλες διοργανώσεις και αγωνίζεται στον προκριματικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθληματος που ξεκίνησε χθες στη Ζυρίχη.

Ωρα 10:55  Ο προκριματικός του ύψους έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11.07 ώρα Ελλάδος ενώ 12 συνολικά αθλητές θα προκριθούν στον τελικό, που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου.

Ωρα 10:58  Στο πρώτο προκριματικό γκρουπ μετέχει ο Μπανιώτης, στο δεύτερο ο έτερος Έλληνας του προκριματικού, ο Αντώνης Μάστορας. Δεν έχει πάντως πρακτική αξία αυτό, τα δύο γρκουπ και οι αθλητές τους θα αγωνίζονται ταυτόχρονα σε δυο διαφορετικά στρώματα που είναι δίπλα δίπλα

Ωρα 11:01 Ο Μπανιώτης έχει πολλά χρόνια που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Πέρυσι είχε καταφέρει να προκριθεί και να συμμετάσχει στον τελικό του ύψους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Μόσχας, που χαρακτηρίστηκε ως ο κορυφαίος της ιστορίας, όπου αναδείχθηκε δέκατος. Πέρυσι πήρε και το χρυσό στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Ωρα 11:04  Ο Μπανιώτης ωστόσο από τότε πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια, με μια υπόθεση ντόπινγκ που τον ταλαιπώρησε επτά μήνες. Τόσο κράτησε ένας προσωρινός αποκλεισμός του, μέχρι που αθωώθηκε πανηγυρικά και του δόθηκε η δυνατότητα να λαμβάνει μέρος σε αγώνες. Έχασε όμως πολύ έδαφος στην προετοιμασία του

Ωρα 11:06  Και σα να μην έφτανε αυτό, στην επανεμφάνισή του, σε μίτινγκ στο Άργος Ορεστικό, τραυματίστηκε. Και έτσι έχει έρθει εδώ στην Ζυρίχη λαβωμένος, αλλά αισιόδοξος ότι εφόσον το πόδι του είναι καλά, θα μπορέσει να πιάσει τις επιδόσεις του.

Ωρα 11:08  Ο Μπανιώτης ξεκινά λοιπόν από τους πρώτους στον προκριματικό, που μόλις ξεκίνησε. Για ξεκίνημα έβαλε τον πήχη στα 2μ10, χαμηλό ύψος αλλά καλά κάνει να ξεκινήσεις από χαμηλά, να δει πώς είναι και το πόδι του.

Ωρα 11:11  Επιτυχημένη η πρώτη προσπάθεια του Κώστα Μπανιώτη στα 2μ10.

Ωρα 11:13  Αρκετοί πάντως φαίνεται να δοκιμάζουν σε αυτό το ύψος, χωρίς απώλειες.

Ωρα 11:18  Με την πρώτη περνάει και τα 2μ15 ο Μπανιώτης, που λόγω και επιθέτου εμφανίζεται πρώτος μεταξύ όλων των συναθλητών του που τα έχουν καταφέρει. Ο Μάστορας δεν έχει δοκιμάσει ακόμα.

Ωρα 11:20  Θυμίζουμε ότι το όριο πρόκρισης στον τελικό είναι 2μ28, όσο και η φετινή ατομική επίδοση του Μπανιώτη. Το ατομικό ρεκόρ του κομοτηναίου είναι 2μ32 από πέρυσι.

Ωρα 11:23  Μόλις δοκίμασε – αποτυχημένα – την πρώτη προσπάθειά του στα 2μ15 και ο Αντώνης Μάστορας

Ωρα 11:27  Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο καιρός κάθε άλλο παρά καλοκαιρινός είναι. Συννεφιά και δυνατή βροχή, με αποτέλεσμα να ταρτάν να είναι βρεγμένο και σχεδόν οι πάντες στην Ζυρίχη να φορούν μακρυμάνικα. Καμία σχέση δηλαδή με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Ωρα 11:31  Η πρώτη έκπληξη είναι ο αποκλεισμός του Ντμίτρικ με τρεις άκυρες προσπάθειες στα 2μ15. Ειδικά στην τελευταία, γλιστράει το παπούτσι την στιγμή πάει να πατήσει, με αποτέλεσμα να πέσει και να γκρεμοτσακιστεί.

Ωρα 11:33  Με την δεύτερη περνάει τα 2μ15 ο Μάστορας. Ο Μπανιώτης εναι αλάνθαστος μέχρι τα 2μ15 αλλά τώρα θα αρχίσουν τα δύσκολα.

Ωρα 11:36  Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια του Μπανιώτη στα 2μ19. Δύο αποτυχημένες έχει σε αυτό το ύψος ο Μάστορας. Ο Μπανιώτης μέχρι στιγμής είναι τρίτος, αλλά είναι νωρίς ακόμα, ωστόσο όλα δείχνουν ότι πάει χαμηλά το όριο και είναι κρίσιμο να περάσει το ύψος αυτό ο Κομοτηναίος. 

Ωρα 11:39  Τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια για τον Αντώνη Μάστορα, που εγκαταλείπει τον αγώνα. Ο Μπανιώτης δεν έχει δοκιμάσει δεύτερη φορά στα 2μ19 και μάλλον δεν θα το κάνει, θα πάει κατευθείαν για τα 2μ23 γιατί εκεί έτσι και αλλιώς φαίνεται ότι θα κριθεί η πρόκριση.

Ωρα 11:41  Αποτυχημένη και η δεύτερη προσπάθεια του Μπανιώτη, που ξαναδοκιμάζει στα 2μ19 και κίνδυνος αποκλεισμού αν δεν τα καταφέρει στο τρίτο άλμα του. Η αγωνία στο κατακόρυφο για τον Θρακιώτη που είχε όλα τα άλλα, ήρθε και η βροχή να επιβαρύνει την κατάσταση στον αγώνα

Ωρα 11:44  Τέλος. Δυστυχώς ο Κώστας Μπανιώτης δεν θα τα καταφέρει. Τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια. Μένει με καλύτερη επίδοση στα 2μ15 και μοιραία αποκλείεται από τον τελικό, που θα διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής του Δεκαπενταύγουστου. Ένας τελικός που δεν θα έχει ελληνική εκπροσώπηση.

Ωρα 11:46  Αρχίζουν πλέον να δοκιμάζουν στα 2μ23 οι αθλητές, με πρώτο τον δικό μας Ούκοφ, αλλά πλέον έχει ατονίσει το δικό μας ενδιαφέρον μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του Μπανιώτη αλλά και του Μάστρορα.

Ωρα 12:05  Το ύψος συνεχίζεται, αλλά έχει και άλλους προκριματικούς. Με ενδιαφέρον για την περιοχή μας αυτός των 110 μέτρων με εμπόδια, όπου τρέχει ο δαμινός Κώστας Δουβαλίδης. Αφού το ανοίξαμε που το ανοίξαμε το live, θα το κρατήσουμε ως τότε για να σας ενημερώσουμε για την προσπάθειά του.

Ωρα 12:16  Στο ύψος 11 αθλητές πέρασαν τα 2μ23 και φυσικά προκρίθηκαν. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε και μάλιστα για να συμπληρωθεί δωδεκάδα θα πάρουν και έναν με 2μ19 – και επειδή υπάρχουν τρεις που να το πέρασαν με την πρώτη, μάλλον θα έχουμε… 14άδα στον τελικό. Απίστευτα χαμένη ευκαιρία για Μπανιώτη και Μάστορα να μετέχουν σε αυτόν. Κρίμα

Ωρα 12:40  Ξεκινούν τα προκριματικά στα 110μ με εμπόδια. Ο Δουβαλίδης είναι στην πρώτη, περνούν οι τρεις πρώτοι και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι, ο Δουβαλίδης έχει τον δευτερο στην σειρά του, πρέπει λογικά να περάσει. Μόνο αρνητικό ότι τρέχει στον εσωτερικό διάδρομο, στο ένα.

Ωρα 12:44  Όχι, κακή κούρσα για τον Κώστα. Σκόνταψε κάπου στην μέση σε ένα εμπόδιο και αν και ξεκίνησε καλά, τερμάτισε τελικά τέταρτος. Άρα δεν προκρίνεται απευθείας, θα περιμένουμε να δούμε τον χρόνο του

Ωρα 12:46  Ο χρόνος του Δουβαλίδη είναι 13″54  δηλαδή δέκα ολόκληρα εκατοστά του δευτερολέπτου χειρότερη από την φετινή του επίδοση. Μένουν άλλες τρεις σειρές για να δούμε αν θα είναι τουλάχιστον στους χρόνους 

Ωρα 13:18  Ολοκληρώθηκαν οι κούρσες και έστω και με χρόνο, ο Κώστας Δουβαλίδης προκρίθηκε στον αυριανό ημιτελικό.

Ωρα 13:25  Λοιπόν, τα 2μ23 στο ύψος πέρασαν συνολικά έντεκα άλτες: Μπονταρένκο, Μπάμπα, Ντονισαν, Θέινερ, Ουκοφ, Τσοιπλάκοφ, Μπέικερ, Ιβανοφ, Φασινότι, Προτσένκο, Τσιρίλα. Για να συμπληρωθούν οι 12 θέσεις πέρασαν στον τελικό και οι Στάνις, Στάμπερι, Κρουμαρένκο με 2μ19 και άρα έχουμε 14άδα.

Ωρα 13:30  Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Μπανιώτης με έγκυρα άλματα από την πρώτη προσπάθεια στα 2μ10 και 2,15 αλλά τρία άκυρα στα 2μ19 αποκλείστηκε καταλαμβάνοντας την 20η θέση. Μια θέση πιο πίσω ο Αντώνης Μάστορας, που ξεπέρασε με την δεύτερη τα 2μ15 και απέτυχε στα 2μ19.

Ωρα 13:40  Κάπου εδώ ολοκληρώνεται η ζωντανή μετάδοση του ThrakiSportS. Ευχαριστούμε που ήστασταν μαζί μας…