Aποκλεισμός για τον Μπανιώτη στο Ευρωπαϊκό της βροχερής Ζυρίχης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Δεν τα κατάφερε ο κομοτηναίος άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης. Στην μεγάλη επιστροφή που επιχείρησε, μετά τον επτάμηνο περίπου αποκλεισμό του από αγώνες, την πανηγυρική αθώωση – δικαίωσή του αλλά και μετά τον τραυματισμό που ακολούθησε τον πρώτο του αγώνα στο Άργος Ορεστικό, στάθηκε απέναντί του ο… καιρός.

 

Μπορεί στην Ελλάδα να ψηνόμαστε, στην Ζυρίχη όμως, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου, το πρωί είχε βροχή. Πολλή βροχή. Και αυτή επηρέασε πολύ τις προσπάθειες των αθλητών που δοκίμασαν την τύχη τους στο ύψος, ο προκριματικός του οποίου είχε προγραμματιστεί εκείνην την ώρα.

Για να γίνει αντιληπτό πόσο επηρεάστηκαν οι αθλητές, είναι χαρακτηριστικό ότι στον τελικό πέρασαν όλοι όσοι ξεπέρασαν με την πρώτη προσπάθεια τα 2μ19. Το όριο ήταν στα 2μ28, όσο και το φετινό ατομικό ρεκόρ του Μπανιώτη. Αλλά δεν χρειάστηκε να φτάσουμε εκεί. Τα 2μ23 τα πέρασαν έντεκα και για να συμπληρωθεί η δωδεκάδα, πήραν και τους τρεις από τα 2μ19.

Ωστόσο τα 2μ19 δεν κατάφερε να τα περάσει ο Μπανιώτης. Είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες σε αυτό το ύψος, φανερά επηρεασμένος από τον καιρό, την αγωνιστική αποχή αλλά και τον τραυματισμό του. Νωρίτερα πάντως είχε δοκιμάσει και ήταν έγκυρος με την πρώτη προσπάθεια τόσο στα 2μ15 όσο και στα 2μ10.

Με τρεις άκυρες στα 2μ19 και έχοντας περάσει με την δεύτερη τα 2μ15, αποκλείστηκε και ο Αντώνης Μάστορας που κατέλαβε την 21η θέση. Στην 20η κατετάγη ο Μπανιώτης, που πέρυσι είχε εντυπωσιάσει κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες και μετέχοντας στον καλύτερο τελικό στην ιστορία του ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας, όπου βγήκε 10ος.

Σε αντίθεση με τον Μπανιώτη, ο καλός του φίλος Κώστας Δουβαλίδης προκρίθηκε στον ημιτελικό των 110 μέτρων με εμπόδια που θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης. Ωστόσο και αυτός λαχτάρισε. Δεν τερμάτισε στις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούσαν απευθείας στην πρόκριση και με το 13″54 που είχε χρόνο ως τέταρτος προκρίθηκε με τον τέταρτο και τελευταίο καλύτερο χρόνο, δηλαδή ως 16ος. Μάλιστα επειδή ήταν η πρώτη σειρά, χρειάστηκε να περιμένει αρκετά για να μάθει αν θα περάσει ή όχι.

«Για μια ακόμα φορά ήμουν άτυχος αφού ενώ πήγαινα πολύ καλά και ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που προκρίνονταν απευθείας για τον δεύτερο γύρο, χτύπησα το έκτο εμπόδιο απορυθμίστηκα έχασα τον ρυθμό μου με αποτέλεσμα να χάσω την απευθείας πρόκριση. Τι να πω είμαι πολύ καλά ας ελπίσουμε πως θα περάσω στην Ρώσικη ρουλέτα», είπε ο Δουβαλίδης αμέσως μετά τον αγώνα του.

Το απόγευμα η Κοκλώνη αποκλείστηκε από τον τελικό των 100 μέτρων στις γυναίκες.