Αντίπαλος στη πρεμιέρα του Πανθρακικού… ο Ντιόγκο!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Aν και τον Ιούνιο υπέγραψε στη Σετουμπάλ και έπαιξε και σε αρκετά φιλικά, ο πρώην αριστερός μπακ του Πανθρακικού μέχρι και φέτος Ντιόγκο Ζορντάο και πρώτο όνομα που γράφτηκε στα μεταγραφικά της Κέρκυρας, αναμένεται ακόμα και σήμερα στο νησί! Εκεί θα συναντήσει και τον πρώην φορ της Ξάνθης Μάρκο Μαρκόφσκι.

Ήταν, χρονικά, το πρώτο όνομα που γράφτηκε στα φετινά μεταγραφικά της Κέρκυρας, πριν καν ολοκληρωθεί το περσινό Πρωτάθλημα της Football League. Συγκεκριμένα, στις αρχές Μαϊου! Και… πιο συγκεκριμένα, στη λογική της… αποστολής μηνύματος ενδιαφέροντος προς την πλευρά του παίκτη, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, πως οι Φαίακες θα εξασφάλιζαν την άνοδο στη Super League.

Eντέλει, η άνοδος κόπιασε – και μάλιστα, πανηγυρικά. Στις αρχές Ιουνίου, ωστόσο, ο Ντιόγκο (περί αυτού ο λόγος), ο άλλοτε αριστερός μπακ- χαφ Παναχαϊκής, Πανσερραϊκού και Πανθρακικού, γινόταν γνωστό ότι υπέγραφε στην πορτογαλική, Βιτόρια Σετουμπάλ και η περίπτωσή του, φάνηκε να μπαίνει στο… αρχείο. Φάνηκε, όμως… Γιατί, στην πραγματικότητα, ο 28χρονος είναι τούτη τη στιγμή το Νο1 φαβορί να «κλείσει» το δίδυμο (με τον Πέτρο Κανακούδη) των Φαιάκων, στο αριστερό άκρο της άμυνας!

Όχι μόνο για «ματιές» («ενδιαφέρον» ή ό,τι άλλο σχετικό), αλλά και για… επικείμενη άφιξή του στο νησί, ενδεχομένως κι εντός της ημέρας (Τετάρτη, 13/8) κάνουν λόγο οι πληροφορίες του Corfusports.gr!

Κι αυτό, καθώς, μολονότι ο Ντιόγκο παρουσιάστηκε απ’ τη Βιτόρια, έλαβε μέρος στην προετοιμασία και μετείχε σε φιλικά (αρχής γενομένης από το 1-1 με τη β’ ομάδα της Μπενφίκα, στα μέσα Ιουλίου), ήδη, εδώ και αρκετές ημέρες, ο πορτογαλικός Τύπος αποκάλυπτε «ενδεχόμενη (πρώιμη) αποχώρησή του από την ομάδα» (περίπτωση «Record»). Με το σενάριο να γίνεται ακόμη πιο ορατό, όταν, προ ημερών, η Βιτόρια ανακοίνωνε την απόκτηση του αριστερού μπακ του ΑΠΟΕΛ, Έλντερ Καμπράλ!

Οι Φαίακες, λοιπόν, δεν έχασαν την ευκαιρία. Κι έχοντας ήδη εξαιρετική γνώμη για τον παίκτη κινητοποιήθηκαν άμεσα, ήρθαν σε επαφή με την πλευρά του παίκτη, κατέθεσαν πρόταση αρκούντως ικανοποιητική και, καταπώς φαίνεται, βρίσκονται, πια, μια… ανάσα από το «κλείδωμα» και της τελευταίας τους μεταγραφικής κίνησης! Και την ολοκλήρωση του ρόστερ…

Στα του bio του Ζορντάο Ντε Ενκαρνακάο Τακέι Ντιόγκο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, σημειώνουμε πως στον Πανθρακικό (Super League) εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2013, προερχόμενος από την Παναχαϊκή (από το καλοκαίρι του 2012). Κι ενώ είχε προηγηθεί η διετής παρουσία του στον Πανσερραϊκό (2010- ’12, 58 ματς σε Super League και Football League, οι 32 σερί) ως δανεικός από την ισλανδική, Ρέικιαβικ, στην οποία και ανήκαν τα δικαιώματά του.

Την καριέρα του την είχε αρχίσει στους «μικρούς» της Μπενφίκα, ακολούθησαν οι Αλβέρκα (2003-’05, με ενδιάμεσο δανεισμό στην Καρεγκάδο της δ’ Πορτογαλίας), μια… περιήγηση 2,5 ετών στο ερασιτεχνικό της Αγγλίας (Τσέλμσφορντ, Λιούες, Αβελέι), ώσπου το 2012 «μετακόμισε» στη Ρέικιαβικ, με την οποία και πανηγύρισε το Πρωτάθλημα Ισλανδίας του 2011. Δίχως, πάντως, να είναι βασικός (λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο). Και μετά, Ελλάς. Αρχικά ως δανεικός (Πανσερραϊκός) και κατόπιν ως… ελεύθερος (Παναχαϊκή, Πανθρακικός).

Τη συνεργασία του με την ομάδα του Μάντζιου την έλυσε στα τέλη Απριλίου, μετά το τέλος, δηλαδή, της (επιτυχούς) σεζόν των «Κροκοδείλων» στα «σαλόνια» (την ίδια μέρα με τον άλλοτε keeper του ΑΟ Κέρκυρα, Ντίνο Σέρεμετ).