Τέσσερις της Super League δεν πήραν άδεια! Οριακά πρόλαβε ο Πανθρακικός…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Μπελάδες… Τελικά μόνο η μία από τις τελευταίες πέντε ομάδες της Σούπερ Λίγκας, που είχαν πάρει επιπλέον προθεσμία ως την περασμένη Παρασκευή, εξαντλώντας όλα τα χρονικά περιθώρια, πήρε άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο λόγος για τον Πανθρακικό, ο οποίος κατέθεσε τα απαιτούμενα έγγραφα και εξασφάλισε το πιστοποιητικό.

 

Αντίθετα, σε περιπέτειες μπαίνουν ο ΟΦΗ, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανιώνιος και η Κέρκυρα, τους φάκελους των οποίων η ΕΕΑ απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες του http://www.a-sports.gr, το μεσημέρι της Τρίτης (12/8) κατά την τελευταία συνεδρίαση της. 

Συγκεκριμένα, τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες ελλείψεις έχει ο ΟΦΗ, αφού δεν προσκόμισε στην Επιτροπή ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, αλλά και εγγυητική επιστολή τραπέζης (ίση με το 5% του ετήσιου μπάτζετ – αυτό το ποσοστό ισχύει για όλες τις ομάδες).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την πλευρά του, δεν έδωσε φορολογική ενημερότητα, ενώ οι Πανιώνιος και Κέρκυρα δεν κατέθεσαν εγγυητική. Αντίθετα, ο Πανθρακικός που σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS είχε και αυτός ένα πρόβλημα με ένα πιστοποιητικό από μία τράπεζα, το εξασφάλισε την Παρασκευή και το κατέθεσε εμπροθέσμως παίρνοντας άδεια, όπως έχει κάνει η Ξάνθη και οι υπόλοιπες 12 ομάδες του πρωταθλήματος, σε αντίθεση με τις τέσσερις προαναφερθείσες. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως και οι τέσσερις ομάδες κινδυνεύουν με πρόστιμα, τα οποία υπό προϋποθέσεις μπορούν να είναι ιδιαίτερα τσουχτερά φτάνοντας και τις 100.000 ευρώ!

Βέβαια, η ΕΕΑ, που παλεύει και μάχεται να παραμείνει ζωντανή ως οντότητα Αρχής (όπως αποδεικνύεται από τις αποφάσεις της), δεν έχει πλέον μεγάλες δυνατότητες επιβολής σοβαρών κυρώσεων. Και αυτό διότι ενώ παλιότερα για ανάλογους λόγους μη παροχής άδειας, οι εμπλεκόμενοι δεν μπορούσαν να πάρουν μέρος στο οικείο πρωτάθλημα, τώρα οι αποφάσεις των μη πιστοποιημένων ομάδων γίνονται επί της ουσίας εισηγήσεις για πρόστιμα και λοιπές κυρώσεις προς την ΕΠΟ.

Η ΕΕΑ βέβαια, διατηρεί και εκείνη τη δυνατότητα να επιβολής κάποιων προστίμων, αλλά πλέον δεν αποτελεί φόβητρο μετά την αποδυνάμωση της με νόμο επί των ημερών της παρουσίας του Γιάννη Ιωαννίδη ως υφυπουργού Αθλητισμού…