Ο προπονητής του Μιχαλεντζάκη για τις επιτυχίες του Δήμου στο Αϊντχόφεν

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ένας από τους αθλητές αποκάλυψη για την ελληνική ομάδα κολύμβησης ΑμεΑ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν ήταν ο Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Είναι μόλις 15 χρονών και δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει. Προπονητής του Δημοσθένη και συνοδός του στο Αϊντχόφεν ήταν ο Τάσος Καλλιτσάρης ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Τυλιγαδά προετοιμάζει τον 15χρονο αθλητή του Ηρόδικου για σπουδαία πράγματα.

 

Το Ράδιο Έβρος τον εντοπίσαμε στο Αϊντχόφεν και μίλησε για τον φοβερό Δημοσθένη αλλά και για τη συνολική παρουσία της Εθνικής, που αρίθμησε συνολικά 13 μετάλλια αλλά και τα πολλά πανελλήνια ρεκόρ των αθλητών. 

“Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, υπάρχει μεγάλη διάθεση από όλους για ακόμη σκληρότερη δουλειά και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Η ομάδα αυτή ήταν είναι και θα είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί μέσα στις πισίνες. Ο Δημοσθένης είναι ο μικρότερος της ελληνικής αποστολής και από τους μικρότερους σε ηλικία συμμετέχοντες του ευρωπαϊκού. Η πέμπτη θέση στην Ευρώπη στα 200 μ. ύπτιο (κατηγορία S9) με πανελλήνιο ρεκόρ δείχνει ότι έχει πολύ μέλλον…

Για το Δημοσθένη είναι η πρώτη του διεθνή συμμετοχή και πάρα το νεαρό της ηλικίας του και το άγχος που έχει σαν πρωτάρης, έδειξε χαρακτήρα, ξεπέρασε τον εαυτό του και τελικά κατέλαβε την 5η θέση βελτιώνοντας δύο φορές τον πανελλήνιο ρεκόρ. Και ακόμα είμαστε στην αρχή. Ο Δημοσθένης είναι μόλις 15 ετών…”.

Σε πέντε πανελλήνια πρωτάθλημα ΑμεΑ που έχει λάβει μέρος ο Δημοσθένης (στην κατηγορία των ανδρών) κατέκτησε 25 χρυσά και επτά αργυρά μετάλλια ενώ είναι κάτοχος και πέντε πανελλήνιων ρεκόρ κατηγορίας παίδων, τριών κατηγορίας εφήβων καθώς και έξι κατηγορίας ανδρών.

Μεγάλος του στόχος, όπως είναι φυσιολογικό, είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Δήμος Μιχαλεντζάκης αναμφισβήτητα αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο κολυμβητικό ταλέντο της χώρας στις κατηγορίες ΑμεΑ.