ΕΠΣ Θράκης: Άγιοι Θεόδωροι vs… Αγίων Θεοδώρων, ένας ξεχωριστός αγώνας

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Ένας ξεχωριστός αγώνας δόθηκε την Παρασκευή 8 Αυγούστου στις Πέτρινες Κατασκηνώσεις της Μαρώνειας. Αντιμέτωπες οι δύο ομάδες των ακαδημιών του Σπάρτακου – ΑΕΚ Network Academy και μέλη του του Συλλόγου Μέριμνας Α.Μ.Ε.Α. “Άγιοι Θεόδωροι”.

Στις Πέτρινες Κατασκηνώσεις της Μαρώνειας βρίσκονται για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους οι δύο ομάδες των ακαδημιών του Σπάρτακου – ΑΕΚ Network Academy. Έπειτα από πρωτοβουλία του τεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας και προπονητή της ομάδας Νίκου Ιωσηφίδη και της κοινωνικής λειτουργού του Συλλόγου Μαριλείας Παρασχάκη, βρέθηκαν εκεί και μέλη του Συλλόγου Μέριμνας Α.Μ.Ε.Α. «Άγιοι Θεόδωροι» με τους συνοδούς τους για ολιγοήμερες διακοπές. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίστηκαν διάφορες κοινές εκδηλώσεις που περιελάμβαναν προβολή ταινιών, video και ψυχαγωγικών παιχνιδιών, ενώ δόθηκε και ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στους δύο Συλλόγους που έχουν κοινό όνομα.

Φυσικά το αποτέλεσμα δεν παίζει κανένα ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα παιδιά χάρηκαν, διασκέδασαν και πέρασαν καλά. Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο προπονητής των ακαδημιών του Σπάρτακου Νίκος Ιωσηφίδης είπε:“Είναι απίστευτο συναίσθημα η επαφή με τα παιδιά του Συλλόγου. Πραγματικά δεν ξέρω σε ποιόν έκαναν περισσότερο καλό αυτές οι εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν με σκοπό να δώσουν λίγη χαρά σε αυτά τα παιδιά. Το σίγουρο είναι ότι οι ποδοσφαιριστές μας κατακλίστηκαν από συναισθήματα και κατάλαβαν ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Πρέπει κάθε μέρα να ευχαριστούμε το Θεό που είμαστε γεροί και υγιείς και σε κάθε ευκαιρία να βοηθάμε το συνάνθρωπό μας και να τον αγκαλιάζουμε με τις ιδιαιτερότητες του. Ήταν ένα απίστευτο μάθημα ζωής για εμάς και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί εκτός από την ποδοσφαιρική εκπαίδευση σε μία Ακαδημία, πρέπει να υπάρχει και κοινωνική παιδεία . Δεσμευόμαστε για τη συνέχεια τέτοιου είδους εκδηλώσεων και στο μέλλον.”

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Μέριμνας Α.Μ.Ε.Α. Νοητικής Στέρησης Νομού Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι” έχει ως εξής:

Μία σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων έλαβε χώρα στις Πέτρινες Κατασκηνώσεις Μαρώνειας. Εκεί έχουν μεταβεί για το 1ο στάδιο της προετοιμασίας τους οι δύο ομάδες του Σπάρτακου- ΑΕΚ Network Academy, καθώς και μέλη του Συλλόγου Μέριμνας Α.Μ.Ε.Α. «Άγιοι Θεόδωροι» με τους συνοδούς τους για ολιγοήμερες διακοπές, έπειτα από πρωτοβουλία του τεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας και προπονητή της ομάδας κ. Ιωσηφίδη Νικολάου και της κοινωνικής λειτουργού του Συλλόγου κ. Παρασχάκη Μαριλείας. Αποφασίστηκαν μία σειρά από κοινές εκδηλώσεις, οι οποίες περιελάμβαναν αγώνα ποδοσφαίρου, προβολή ταινιών, video και ψυχαγωγικών παιχνιδιών, στο πλαίσιο της προσπάθειας κοινωνικοποίησης των παιδιών, έπειτα από άδεια της Προέδρου του Συλλόγου, κ. Λιβεριάδου Νατάσας, καθώς και του Προέδρου του Σπάρτακου, κ. Πέτρου Δεληγκιόζη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Αρωγοί σε αυτό το κομμάτι υπήρξαν οι Γκρέτσιου Ελένη, υπέυθυνη γυμνάστρια, Χρυσοστομίδου Έλλη, νοσηλεύτρια , Νίκος Σταμάτης, γυμναστής του Σπάρτακου, καθώς και όλοι οι συνοδοί και ποδοσφαιριστές.

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/8YBXchwwwDg?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen]