Από το ΔΑΚ Κομοτηνής… βασικός στο Σούπερ Καπ στο Μιλένιουμ του Κάρντιφ

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Ο τελικός του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ ολοκληρώθηκε στο “Μιλένιουμ” του Κάρντιφ, με την Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί με 2-0 της Σεβίλλης χάρη σε δύο τέρματα του Κριστιάνο Ρονάλντο και να κατακτά το πρώτο τρόπαιο της σεζόν. Πόσοι όμως παρατήρησαν ότι ανάμεσα στους 22 που ξεκίνησαν τον αγώνα ήταν και ένας πρώην… “Θρακιώτης”;

Ο λόγος για τον Aleix Vidal Parreu ή γνωστό στην Κομοτηνή ως Βιντάλ, που πάτησε ως βασικός το χορτάρι του Μιλένιουμ Στάντιουμ στο Κάρντιφ με την ομάδα του τη Σεβίλη. Οσοι φίλοι του Πανθρακικού διαθέτουν ισχυρή μνήμη, ίσως να τους λέει κάτι το όνομά του. Οι περισσότεροι όμως θα πρέπει να «ξεσκονίσουν» τους υπολογιστές τους για να καταφέρουν να τον θυμηθούν!

Όπως γράφτηκε πριν από ένα δίμηνο από το ThrakiSportS, ο Αλέις Βιντάλ μεταγράφηκε φέτος το καλοκαίρι στη Σεβίλη έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ από την Αλμερία. Ναι, ο ίδιος Βιντάλ τη πρώτη χρονιά του Πανθρακικού στη Super League (2008-09) πέρασε και δεν…  ακούμπησε από την Κομοτηνή!

Με τη φανέλα της ελληνικής ομάδας αγωνίστηκε μόλις 8 φορές αν και είχε καλή παρουσία μέχρι τον σοβαρό τραυματισμό του. Ετσι το καλοκαίρι έβαλε τέλος στη θητεία του στη χώρα μας, προκειμένου να επαναπατριστεί για λογαριασμό της Πόμπλα Μαφουμέτ (Δ’ Εθνική) και το χειμώνα στη Γυμνάστικ Ταραγόνα (Β’ Εθνική).

Αφου και εκεί δεν πέτυχε (μόλις 2 συμμετοχές), βρέθηκε στη Μαγιόρκα Β΄και το καλοκαίρι του 2011 μεταπήδησε στην Ανδαλουσία και την Αλμερία με την οποία τα τρία τελευταία χρόνια είχε σε 116 αγώνες 15 γκολ, φτιάχνοντας για τα καλά το όνομά του και ανεβάζοντας την μετοχή του στο ισπανικό χρηματιστήριο.

Η κάτοχος του Europa League Σεβίλλη χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να βγάλει 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα από την Αλμερία. Στον αγώνα του Κάρντιφ αγωνίστηκε 66′ λεπτά (αντικαταστάθηκε από τον Άσπας) ως βασικός για τη Σεβίλη. 

Ωστόσο, δεν στάθηκε τυχερή η παρουσία του για την ομάδα του. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε δαιμωνιώδη φόρμα, η Ρεάλ νίκησε την Σεβίλλη με 2-0. Ο Πορτογάλος πέτυχε από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, με τους Μπέιλ και Μπενζεμά να έχουν τις ασίστς και τους Χάμες Ροντρίγκες και Τόνι Κρόος να έχουν συμμετοχή στα γκολ, στο επίσημο ντεμπούτο τους με την φανέλα της “Βασίλισσας”.