Photos: Το τελευταίο αντίο στον πρώην πρόεδρο του ΑΟΞ Παράσχο Καραλίδη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι αλλά και απλοί Ξανθιώτες των Αθηνών που πληροφορήθηκαν το άσχημο μαντάτο, βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Κοιμητήριο Χολαργού προκειμένου να απευθύνει το “ύστατο χαίρε” στον πρώην πρόεδρο του ΑΟΞ Παράσχο Καραλίδη, τον άνθρωπο που οραματίστηκε την άνοδο της Ξάνθης στα μεγάλα σαλόνια της Α’ Εθνικής.

Μεγάλος ο πόνος πρωτίστως για την σύζυγό του Ματούλα, τα τρία του παιδιά και τις δύο εγγονές. Αλλά και για τους υπόλοιπους συγγενείς, όπως ο ανιψιός του Φώτης Καραλίδης, νυν αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και από 1ης Σεπτεμβρίου νέος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αν και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα που τον γέννησε και στον οποίο μεγάλωσε (αλλά και άφησε την τελευταία του πνοή), πολύς ήταν ο κόσμος που βρέθηκε για το “τελευταίο αντίο” στον Παράσχο Καραλίδη αλλά και για να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ανάμεσα στα στεφάνια που υπήρχαν έξω από το εκκλησάκι, στο κοιμητήριο του Χολαργού, ήταν και αυτό της ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη καθώς και του συλλόγου Παλαιμάχων του ΑΟΞ Σκοντα Ξάνθη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αττικής γης, που ήδη τον σκεπάζει…