Θρήνος… “Έφυγε” ο θρυλικός πρόεδρος του ΑΟΞ Π. Καραλίδης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Θλίψη σε όλη την φίλαθλη οικογένεια της Ξάνθης προκαλεί η είδηση του θανάτου του πρώην προέδρου του ΑΟΞ Παράσχου Καραλίδη, του ανθρώπου που οραματίστηκε την άνοδο της ομάδας στην Α’ Εθνική, καταστράφηκε οικονομικά εξαιτίας της αγάπης του για την ομάδα και την παρέδωσε στα χέρια του Αθανάσιου Κοκκάλα, που την ανέβασε πριν 25 χρόνια στα μεγάλα σαλόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Μαχητή”, ο 72χρονος Παράσχος Καραλίδης που εδώ και χρόνια ζει στην Αθήνα με την οικογένειά του και ήρθε για λίγες μέρες στην Ξάνθη για να μεταφέρει την πεθερά του που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, είχε λιποθυμικό επεισόδιο το πρωί της Παρασκευής και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης από παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας, που δουλεύει οδοκαθαριστής στον Δήμο Ξάνθης.

Εκεί, πάντα συμφωνα με το maxitisthrakis.blogspot.gr, “αφού δυστυχώς με καθυστέρηση του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες οι γιατροί όπως μας καταγγέλλουν φίλοι του που μας είπανε χαρακτηριστικά, «τζάμπα έφυγε ο Παράσχος…», ενώ συνήρθε και είχε κανονικά τις αισθήσεις του, γύρω στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου εξέπνευσε από έντονο καρδιακό επεισόδιο, σκορπίζοντας την θλίψη όχι μόνο στην οικογένεια και τους συγγενείς του, αλλά και στο φίλαθλο κόσμο της Ξάνθης”.

Ο Παράσχος Καραλίδης ήταν θείος του νυν αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και νέου επικεφαλής της παράταξης “Κοινωνική Συμμαχία” Φώτη Καραλίδη, ο οποίος θα ηγηθεί της μείζονος αντιπολίτευσης στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η κηδεία του Παράσχου Καραλίδη θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας στις 17.00 στο Νεκροταφείο Χολαργού Αθηνών, αφού εκεί ζούσε μόνιμα με την οικογένειά του και πλέον μόνο κατά αραιά διαστήματα επισκεπτόταν την Ξάνθη.

Στην φωτογραφία αρχείου εικονίζεται δεξιά ο αείμνηστος Προέδρος του ΑΟΞ Παράσχος Καραλίδης με τους παλαίμαχους του ΑΟΞ Μπάμπη Χατζημεστή και Τάκη Μπέρτο…