Πράσινο το πρώτο «Ελ Θράκικο» της χρονιάς

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Ακόμη μια θετική εμφάνιση και νίκη για τον Πανθρακικό στα φιλικά προετοιμασίας του, αυτή την φορά κόντρα στην Skoda Ξάνθη με 1-0. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου  κράτησαν για πέμπτο φιλικό παιχνίδι ανέπαφη την εστία τους χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα από την Ξάνθη που για τέταρτο φιλικό έδειξε αδυναμία στο επιθετικό κομμάτι.

Παρουσία περίπου 500 φίλων του ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο το φιλικό παιχνίδι μεταξύ του Πανθρακικού και της Ξάνθης, στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έδειχναν επηρεασμένες από την ζέστη με πολλά λάθη, με το πρώτο σουτ του αγώνα να έρχεται στο 12’ με προβολή του Χασομέρη. Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε μακρινά σουτ χωρίς να απειλούν ιδιαίτερα τους Φερνάντεζ και Κυριακίδη που έβλεπαν τα σουτ των αντιπάλων να καταλήγουν μακριά από τα γκολπόστ τους.  Μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή του πρώτου μερους το φάουλ που εκτέλεσε ο Πέρεζ στο 45’ με τον Κυριακίδη να μπλοκάρει σταθερά.

Στην επανάληψη οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν καλύτεροι  και μόλις στο 53’ άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από πάσα του Τζάνη στον Πέρεζ ο Ισπανός με ωραίο τακουνάκι θα βρει τον Χασομέρη που με σουτ θα στήλη την μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του Κυριακίδη ανοίγοντας  το σκορ για τον Πανθρακικό. Οι παίκτες της Ξάνθης προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως τόσο το σουτ του Ρενάν όσο και η κεφαλιά του Ομπόντο δεν βρήκαν στόχο, ενώ και το ανάποδο ψαλίδι του Σολτάνι στο 70’ έδιωξε εντυπωσιακά ο Φερνάντεζ. Ενώ από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Πανθρακικού απειλούσαν μόνο με στημένες μπάλες. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης Τοπούζης της ΕΠΣ Θράκης με βοηθούς τους Χατζημωυσιάδη από Ξάνθη και Βασιλόπουλο από Έβρο, ενώ τέταρτος ήταν ο Κυριαζίδης της ΕΠΣ Έβρου.

Πανθρακικός(Άκης Μάντζιος): Φερνάντεζ, Τζάνης(83’ Λίτσκας), Σερφά, Σαμπάτ(55’ Χρήστου), Εμπό(86’ Ζδράβος), Μεχία(89’ Γκουτζίδης), Πέρεζ(55’ Παπαγεωργίου), Κάσες(55’ Ντιγκινί), Μπαϊκαρά, Χασομέρης(74’ Λαδάκης), Τσουμάνης

Skoda Ξάνθη(Σάκης Τσιώλης): Κυριακίδης(79’ Γκαραβέλης), Μπέρτος(74’ Μαπξεβανίδης), Ουάλας(74’ Κολλάρας), Γούτας, Καρυπίδης, Φλίσκας(58’ Τριάδης),Παπαστεριάνος(46’ Ομπόντο), Βασιλακάκης(46’ Λαζαρίδης), Λουσέρο(81’ Κομεσίδης), Σολτάνι, Ράνος(65’ Ρενάν).

Μέινετε συντονισμένοι ακολουθεί πλήρες φωτορεπορταζ…