Ξεκινά την Κυριακή ο Άθλος!!! Από το Ορμένιο στην Γαύδο με ποδήλατο…

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Χίλια μίλια για τα παιδιά. Ένα πρωτότυπο εγχείρημα για τα παιδιά του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, “Φλόγα”, με ημερομηνία εκκίνησης την Κυριακή 10η Αυγούστου από το Ορμένιο του Έβρου και τερματισμό την 21η Αυγούστου στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδος, την Γαύδο!!! 

 

Ο Θανάσης Τσάκλας μαζί με τους Ελένη Λυγερού και Απόστολο Τσάκλα, και συνοδοιπόρο τη WIND, επιχειρούν ένα πρωτότυπο εγχείρημα, τον «Άθλο» των 1.000 μιλιών! Με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”, ο «Άθλος» ξεκινά  από το βορειότερο χωριό της Ελλάδας, το ακριτικό Ορμένιο, έχοντας τερματισμό την πανέμορφη Γαύδο, νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Ο Άθλος παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα παρουσία πλήθους κόσμου, ενώ την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σχετική συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Βιένη” της Ορεστιάδας (από όπου η φωτογραφία).

Ο  Θανάσης, η Ελένη και ο Απόστολος σκοπεύουν να διανύσουν όλη αυτήν την απόσταση 1.000 μιλίων, περνώντας από  διάφορες πόλεις της χώρας, όπως η Ορεστιάδα, η Καβάλα, το Λιτόχωρο, οι Θερμοπύλες, ο Μαραθώνας, η Κόρινθος, η Ελαφόνησος, τα Κύθηρα, τα Χανιά, τα Σφακιά και η Γαύδος.

Ο Άθλος περιλαμβάνει ποδηλασία καθ’ όλη τη διαδρομή,  ορειβασία ως την κορυφή του Ολύμπου στα 2.918 μ., τρέξιμο στα 42.195 μέτρα της διαδρομής του Μαραθωνίου της Αθήνας, καθώς και διάπλου, που θα ξεκινήσει από το ακρωτήρι Μαλέα της Πελοποννήσου έως τα Χανιά και από τα Σφακιά ως τη Γαύδο. Ο διάπλους θα πραγματοποιηθεί σε πλωτή φουσκωτή σχεδία (shuttle bike) με ποδηλατοκίνηση.

Με τον τρόπο αυτό, οι τρεις συμμετέχοντες στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς ο “Άθλος” υποστηρίζει τα παιδιά της “Φλόγας”. Για αυτό και όλοι  θα μπορούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του Θανάση και των δύο συναθλητών του, για την ενίσχυση της “Φλόγας”, μέσω SMS ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.    

«Είμαι πολύ περήφανος που θα διασχίσω με συνοδοιπόρους την Ελένη και τον Απόστολο 1.000 μίλια με το ποδήλατό μου και κυρίως επειδή θα είμαι μέρος αυτής της μοναδικής και πρωτότυπης διαδρομής. Ο “Άθλος” αποτέλεσε το όνειρό μου και χαίρομαι που με τη στήριξη της WIND θα γίνει πραγματικότητα. Κάθε μίλι θα αντιπροσωπεύει καθένα από τα παιδιά της Φλόγας και μέσα από τον “Άθλο” ζητώ τη βοήθεια & την προσφορά σας», τόνισε ο Θανάσης στη διάρκεια της της συνέντευξης Τύπου.

Η Πρόεδρος της Φλόγας κ. Μαρία Τρυφωνίδου ευχαρίστησε το Θανάση Τσάκλα, τους συναθλητές του και την WIND από την πλευρά της δηλώνοντας: «Ευχαριστώ το Θανάση και την WIND, καθώς μέσα από αυτή την ενέργεια θα δώσουν για ακόμη μια φορά προβολή στο έργο του συλλόγου μας, βοηθώντας με το δικό τους μοναδικό τρόπο στη συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά της Φλόγας»