Δύο πανελλήνια ρεκόρ ο Μιχαλεντζάκης στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Με τον καλύτερο τρόπο εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα ο 15χρονος εβρίτης πρωταθλητής Δήμος Μιχαλεντζάκης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για άτομα με αναπηρία, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας.

Ο νεαρός θρακιώτης κολυμβητής με πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ ύπτιο στην κατηγορία SM9, έκανε στον πρωινό προκριματικό της Παρασκευής χρόνο 2: 32.88 που αποτέλεσε νέο πανελλήνιο και φυσικά ατομικό ρεκόρ. Προκρίθηκε έτσι στον απογευματινό τελικό όπου και εκεί βελτίωσε την επίδοσή του κατά 2 δευτερα και 87 εκατοστά, επιτυγχάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ, φυσικά βελτιώνοντας τον προσωπικό του χρόνο και τερματίζοντας τελικά στην 5η θέση. 

Η ελληνική Εθνική Ομάδα ΑΜεΑ, μετά το πέρας και της πέμπτης αγωνιστικής ημέρας και ενώ έχουν ακόμα απομείνει δυο, έχει συγκεντρώσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης 12 μετάλλια (3 αργυρά, 9 χάλκινα). Ανάμεσά στους πολυνίκες του αθλήματος με σπουδαίο παρελθόν αλλά και παρόν είναι ο Γιάννης Κωστάκης, ο Αντώνης Τσαπατάκης και ο Χρήστος Ταμπαξής (ενώ απουσιάζει ο Άλεξ Ταξιλδάρης, που έχει πλέον εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση), ενώ στην παλιά φουρνιά αναμειγνύονται με μεγάλη επιτυχία τα νέα παιδιά, όπως ο Μιχαλεντζάκης, που έχει βάλει γερές βάσεις για μεγάλες διακρίσεις στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποχρεώσεις του Δήμου Μιχαλεντζάκη δεν έχουν ολοκληρωθεί στο Αϊντχόφεν, αφού το πρωί της Κυριακής θα ξαναπέσει στην πισίνα του Αϊντχόφεν, αυτή τη φορά συμμετέχοντας στα προκριματικά των 100 μέτρων πεταλούδα, με προοπτική να προκριθεί στον απογευματινό τελικό και αυτού του αγωνίσματος, προσφέροντας άλλη μια επιτυχία στον εαυτό του, την Θράκη και γενικά την Ελλάδα.