Λοντίγκιν vs Σταντάρ στο Τσάμπιονς Λιγκ! Χαμόγελα Ελλήνων στο Γιουρόπα…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Την ομάδα που πέρσι απέκλεισε την Ξάνθη και φέτος τον Παναθηναϊκό θα βρει στον δρόμο της η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του Γιούρι Λοντίγκιν στον προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αρκετά καλή ήταν η κλήρωση για τους τρείς εκπροσώπους της Ελλάδας στα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Σε γενικές γραμμές, αρκετά βατή αποδείχτηκε η κλήρωση του προκριματικού που θα κρίνει ποιες ομάδες θα συμπληρώσουν το πάζλ τον ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σταντάρ Λιέγης που πέρσι απέκλεισε την Ξάνθη στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ φέτος στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, θα αντιμετωπίσει την Ζενίτ του Γιούρι Λοντίγκιν, η οποία δυσκολεύθηκε να αποκλείσει την ΑΕ Λεμεσσού. Από τα υπόλοιπα ζευγάρια με την Δανέζικη Άαλμποργκ κληρώθηκε το ΑΠΟΕΛ ενώ η κλήρωση ανέδειξε και Βαλκανικό ντέρμπι με την  Ρουμάνικη Στεάουα να αντιμετωπίζει την Βουλγάρικη Λουντογκόρετς. ιδιαίτερα γνωστή στους Θρακιώτες από τις συχνές παρουσίες της για προετοιμασία στα Πηγάδια. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν 19-20 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί τους στις 26-27. Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Μάριμπορ – Σέλτικ
Σάλτσμπουργκ – Μάλμε
Άαλμποργκ – ΑΠΟΕΛ
Στεάουα – Λουντογκόρετς
Σλόβαν Μπρατισλάβας – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Μπεσίκτας – Άρσεναλ
Σταντάρ Λιέγης – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Κοπεγχάγη – Λεβερκούζεν
Λιλ – Πόρτο
Νάπολι – Αθλέτικ Μπιλμπάο 

Λίγο μετά την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, ακολούθησε αυτή για το Γιουρόπα που αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από θετική για τις ελληνικές ομάδεςπου θα αγωνιστούν στα πλει οφ, διεκδικώντας μια θέση στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με την Μίντιλαντ από την Δανία, ο ΠΑΟΚ με την Μολδαβική Ζίμπρου Κισινάου, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης με την Ισραηλίτικη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε πως οι Αρκάδες θα αντιμετωπίσουν στο εκτός έδρας ματς την Μακάμπι πιθανότατα σε ουδέτερο γήπεδο λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή, με πιθανότερη έδρα γήπεδο της Κύπρου. Τα πρώτα ματς θα γίνουν στις 21 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί στις 28 του ίδιου μήνα. Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Σαράγεβο – Γκλάντμπαχ
Αστάνα – Βιγιαρεάλ
Τσβόλε – Σπάρτα Πράγας
Αστέρας Τρίπολης – Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ντνίπρο – Χάιντουκ Σπλιτ
Καραμπάκ – Τβέντε
Ελσίνκι – Ραπίντ Βιέννης
Ζίμπρου – ΠΑΟΚ
Ομόνοια – Ντιναμό Μόσχας
Λιόν – Άστρα
Νέφτσι – Παρτιζάν
Έλφσμποργκ – Ρίο Άβε
Καραμπούκ – Σεντ Ετιέν
Παναθηναϊκός – Μίντιλαντ
Γκρασχόπερς – Μπριζ
Ριέκα – Σέριφ
Απόλλων Λεμεσού – Λοκομοτίβ Μόσχας
Γιουνγκ Μπόις – Ντέπρετσεν
Σπάρτακ Τρνάβα – Ζυρίχη
ΑΕ Λεμεσού – Τότεναμ
Ντιναμό Μινσκ – Νασιονάλ Μαδέιρα
Πετρολούλ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Τραμπζονσπορ – Ροστόφ
Σπλιτ – Τορίνο
Ακτόμπε – Λέγκια Βαρσοβίας
Λόκερεν – Χαλ
Ρουχ – Μέταλιστ
Αϊντχόφεν – Σαχτιόρ
Στιάρναν – Ίντερ
Φέγενορντ – Ζόρια
Σοσιεδάδ – Κρασνονταρ