Ο παίκτης της Εθνικής Ομάδας που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Θράκη!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Ένας Έλλήνας έφυγε από την Ολίν Εντιρνέ, ένας άλλος έρχεται στην ομάδα της Αδριανούπολης και μάλιστα ενεργό μέλος της Εθνικής Ομάδας, που προετοιμάζεται ενόψει του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και το βράδυ, στο φιλικό απέναντι στην Σερβία στο Πο της Γαλλίας αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με την “επίσημη αγαπημένη”.

Ο λόγος για τον Γιάννη Αθηναίου που όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής από τον μάνατζερ Γιώργο Δημητρόπουλο, συμφώνησε με την ομάδα της Αδριανούπολης, την οποία άφησε ο Χρήστος Ταπούτος  μετά από 1,5 χρόνο και πήρε μεταγραφή για την Αφιόν Μπελεντιγιέ.

Ο Γιάννης Αθηναίου ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν στην Αρμάνι Μιλάνο (που επίσης στο twitter ευχήθηκε καλή συνέχεια στην τουρκική περιπέτεια του Αθηναίου). Είναι ενεργό μέλος στην προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας για το επικείμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, βρέθηκε στο Καρπενήσι, βρίσκεται και στην Γαλλία και δίνει καθημερινό αγώνα για να συμπεριληφθεί και στην τελική δωδεκάδα που θα επιλέξει ο Φώτης Κατσικάρης.

Οι δύο πλευρές είχαν προχωρημένες συζητήσεις και το οριστικό ντιλ ήδη από το βράδυ της Πέμπτης έμοιαζε να είναι απλά θέμα χρόνου, με τον διεθνή γκαρντ να υπογράφει στην Τουρκική ομάδα και να γίνεται κι αυτός μέλος της πολύ ισχυροποιημένης φέτος λίγκας TBL. Οι ουκ ολίγοι φίλο του μπάσκετ από τον Βόρειο Έβρο, που δεν έχουν αλλον τρόπο να παρακολουθούν υψηλού επιπέδου αγώνες του αγαπημένου τους αθλήματος, θα έχουν την ευκαιρία για ακόμα μια χρονιά να βλέπουν Έλληνα παίκτη με την φανέλα της Ολίν.

Σε συνέντευξη στο http://www.pamesports.gr ο Αθηναίου δήλωσε: «Άκουγα τα προηγούμενα χρόνια ότι η Εθνική είναι οικογένεια και τώρα το ζω από κοντά, όντως συμβαίνει και δεν βγαίνει προς τα έξω μόνο για τις εντυπώσεις».

Ο 26χρόνος γκαρντ, που θεωρεί την κλήση του στην «επίσημη αγαπημένη» ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της μέχρι σήμερα καριέρας του, αναφορικά με το που μπορεί να φτάσει η Εθνική, λέει: «Καλό είναι να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και όταν φτάσουμε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας να θέσουμε στόχους, που να μπορούμε να τους εκπληρώσουμε».

Έχοντας μετακινηθεί από τον Πανιώνιιο στον Άρη και από εκεί στην Ιταλία, απέφυγε πάντως οποιαδήποτε νύξη για τα επόμενα βήματα της καριέρας του (προφανώς η συνέντευξη δόθηκε πριν κυκλοφορήσουν τα δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον της Ολίν και πολύ περισσότερο οι διαρροές περί συμφωνίας, οπότε δεν τέθηκε σχετικό ερώτημα).

Ωστόσο ο ίδιος ο Γιάννης Αθηναίου άφηνε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, τονίζοντας για το μέλλον του: «Τα έχω αναθέσει όλα στον μάνατζερ μου και απλά περιμένω. Θέλω από την στιγμή που βρίσκομαι στην Εθνική να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στις προπονήσεις και στους αγώνες και να είμαι συγκεντρωμένος στην δουλειά που κάνουμε εδώ. Ότι είναι να έρθει, θα έρθει».

Ο Γιάννης Αθηναίου, γεννημένος στις 27 Μαΐου 1988 στην Αθήνα, διαθέτει ύψος 1,96 μέτρα και αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέικερ και σούτινγκ γκαρντ. Προτού ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα, ήταν μέλος των νεανικών τμημάτων του Ποσειδώνα Νέου Ψυχικού. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ηλυσιακό, όπου έμεινε τέσσερα χρόνια και αγωνίστηκε στην Α2.

Το 2009 έλαβε μεταγραφή στον Πανιώνιο Σμύρνης παραμένοντας στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Ενδιάμεσα δόθηκε την περίοδο 2011-12 δανεικός στον Κ.Α.Ο. Δράμας και έτσι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν καλύτερα οι φίλοι του μπάσκετ στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. . Το καλοκαίρι του 2013 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αγωνιστεί στον Άρη και το πρώτο μισό του 2014 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ιταλικής Ολύμπια Μιλάνο.

Ο αθλητής έχει φορέσει τη φανέλλα της Εθνικής Ελλάδος Νέων το 2008 σε διεθνές τουρνουά, ενώ αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη των κλήσεων του Φώτη Κατσικάρη για την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 στην Ισπανία.

Ο Αθηναίου είναι ανηψιός της πρώην καλαθοσφαιρίστριας και νυν προπονήτριας, Γιασεμί Σαμαντούρα.[7]