ΕΠΣ Θράκης: Δεν δήλωσε συμμετοχή ο Ίασμος! Άλλοι έντεκα δεν κατεβαίνουν…

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Έληξε το μεσημέρι η προθεσμία για τις ομάδες της ΕΠΣ Θράκης να δηλώσουν συμμετοχή στα νέα πρωταθλήματα και με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα σε αυτές που δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι και η περσινή πρωταθλήτρια, ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου. 

Ωστόσο λίγο νωρίτερα από την ΕΠΣ Θράκης δόθηκε άτυπη παράταση μέχρι και την Δευτέρα (11/8) στις ομάδες που δεν είχαν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές τους να το πράξουν και να δηλωθούν χωρίς κυρώσεις, κάτι που αναμένεται να γίνει τελικά με τον Ίασμο που έτσι και αλλιώς έχει προχωρήσει σε μεταγραφικές κινήσεις και σε προγραμματισμό φιλικών αγώνων και τίποτα δεν προδιαθέτει ότι μπορεί να μην κατέβει στο πρωτάθλημα.

Αντιθέτως, άλλες ιστορικές ομάδες δείχνουν ότι οριστικά δεν θα κατέβουν. Ανάμεσά τους το Κοπτερό από την Α1 Κατηγορία (ομάδα που επίσης ανήκει διοικητικά στον ίδιο δήμο με αυτόν του Ιάσμου) αλλά και ο Ροδίτης, τα Αρριανά, η Ένωση Ασωμάτων και ο Ηρακλής Διαλαμπής που φαίνεται ότι πέφτουν θύματα της γενικότερης κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. 

Συνολικά 12 σωματεία από αυτά που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα της ΕΠΣ Θράκης και ξεκίνησαν στα περσινά πρωταθλήματα, δεν έχουν δηλώσει ακόμα συμμετοχή για τη νέα σεζόν. Αυτά είναι (ανά κατηγορία):

Α1′ ΕΠΣ Θράκης: Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, Βιστονίδα Κοπτερού
Α2′ ΕΠΣ Θράκης: ΑΟ Ροδίτη
Β’ ΕΠΣ Θράκης:  Πάσος, Αετός Αρριανών, Ρομά, Ατσάλι Αρχοντικών, Ένωση Ασωμάτων
Γ’ ΕΠΣ Θράκης: Πέρδικα, Ηρακλής Διαλαμπής, ΠΑΟΚ Ηφαίστου, Σκάλωμα

Υπό αυτές τις συνθήκες, όλα δείχνουν ότι βαδίζει για κατάργηση η Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης. Η κλήρωση τόσο για τα πρωταθλήματα όσο και για το κύπελλο θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι πρώτοι αγώνες του Κυπέλλου προγραμματίζονται για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Σεπτεμβρίου με συμμετοχή στην πρώτη φάση ομάδων από την Α2, την Β’ και την Γ’ Κατηγορία (αν υπάρξει). Η πρεμιέρα της Α1 θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου και μια εβδομάδα αργότερα θα ξεκινήσουν οι χαμηλότερες κατηγορίες.