Α2 Ανδρών: Ύπουλο παιχνίδι σε βάρος των ΓΕΑ και ΑΕ Κομοτηνής

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ένα περίεργο παιχνίδι παίζεται τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας και κυρίως αυτές που δεν θα συμμετάσχουν και το αν πρόκειται να αντικατασταθούν αυτές ή όχι από άλλες.

Η προθεσμία για να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής οι ομάδες έληξε στις 31 Ιουλίου και πρακτικά αυτό πρέπει να σημαίνει ότι αν υπάρξει ομάδα που θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, αυτή ΔΕΝ πρέπει να αντικατασταθεί αλλά να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με λιγότερες και αντίστοιχα να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν στα τοπικά.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε ένα “θέατρο του παραλόγου” με την ομάδα του Ερμή Ηγουμενίτσας που μετά την απόφαση της ΕΟΠΕ να μην τον εντάξει στον βόρειο όμιλο (όπου μετέχουν ΑΕ Κομοτηνής και ΓΕ Αλεξανδρούπολης), αποφάσισε να αποσύρει την συμμετοχή του. Όπως έγινε γνωστό, η ΕΟΠΕ έκανε κρούση στην ομάδα της Άρτας, η οποία όμως αρνήθηκε την προσφορά και αποφάσισε να μετάσχει στο τοπικό πρωτάθλημα.

Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα ότι στα πρόθυρα της διάλυσης βρίσκεται η ιστορική ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου, ενός ιστορικού σωματείου της Θεσσαλονίκης. Οι παίκτες του έχουν διασκορπιστεί σε άλλες ομάδες, άλλοι δεν έχει γίνει γνωστό να έχουν έρθει για να τους αντικαταστήσουν και όλοι εκτιμούν ότι αργά ή γρήγορα θα ανακοινωθεί και  επισήμως η διάλυσή του.

Αν και πάντα είναι λυπηρό να υπάρχει τέτοια εξέλιξη και μάλιστα για τόσο ιστορικά σωματεία, η είδηση αυτή δίνει ανάσες στις δύο ομάδες της Θράκης, την ΑΕΚ και την ΓΕΑ, καθώς θα έχουν έναν αντίπαλο λιγότερο στην μάχη για υποβιβασμό και φυσικά ένα ταξίδι λιγότερο (βάσει κανονισμού η μία από τις θέσεις που οδηγούν στην πιο κάτω κατηγορία πηγαίνει στον Μέγα Αλέξανδρο, αν φυσικά επιβεβαιωθούν οι φήμες και δεν κατέβει στο πρωτάθλημα).

Την ίδια ώρα ωστόσο, οι ίδιες φήμες που δημοσιεύθηκαν και στο liberovolley υποστηρίζουν ότι από την ΕΟΠΕ έχει γίνει άτυπη κρούση στην επίσης ιστορική ομάδα της ΧΑΝΘ, η οποία αναδείχθηκε δεύτερη στο περσινό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘ (της Θεσσαλονίκης δηλαδή), πίσω από τον Επίκουρο Πολίχνης που ανέβηκε ως πρωταθλητής και θα αγωνιστεί στην Α2.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο κανονικά οφείλει να μην γίνει και αν υπάρξει τέτοια προσπάθεια, θα είναι πισώπλατο χτύπημα κατά βάση σε βάρος των ομάδων του ομίλου που δεν εδρεύουν στην Θεσσαλονίκη. Και ποιες είναι αυτές; Όχι και πολλές. Η ΑΕ Κομοτηνής, η ΓΕ Αλεξανδρούπολης και ο Ζαφειράκης Νάουσας. Που από εκεί που θα έχουν έναν αντίπαλο λιγότερο, εφόσον ανέβει από το παράθυρο και εκτός χρόνου η ΧΑΝΘ, θα έχουν πλέον ένα επιπλέον ταξίδι στην Θεσσαλονίκη και φυσικά πιο αυξημένες πιθανότητες υποβιβασμού…