Στην Κέρκυρα ο Μαρκόφσκι

Ανταπόκριση από τη Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Μέλος του ρόστερ των “Φαιάκων” αποτελεί και επίσημα ο πρωην φορ της Skoda Ξάνθη, Μάρκο Μαρκόφσκι ο οποίος και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δυο ετών.

Επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του Μάρκο Μαρκόφσκι στην Κέρκυρα με την σχετική ανακοίνωση από πλευράς των “Φαιάκων” που ήρθε την Πέμπτη (7/8) το απόγευμα και τον Σέρβο ποδοσφαιριστή να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο δυο ετών με την ομάδα της Κέρκυρας.

Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε:

“Η ΠΑΕ Κέρκυρα ανακοινώνει με ικανοποίηση την έναρξη της συνεργασίας της με τον Σέρβο ποδοσφαιριστή, MARKO MARKOVSKI, τον οποίο και καλωσορίζει. Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.

Ο Markovski γεννήθηκε στις 26/5/1986 στο Βελιγράδι και ξεκίνησε την καριέρα απ’ του απ’ τα τμήματα υποδομής της Ζέμουν. Το 2004, στα 18 του, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, ανεβαίνοντας στην πρώτη ομάδα, με την οποία αγωνίστηκε για μία διετία, μετρώντας 13 γκολ σε 45 αγώνες Πρωταθλήματος.

Τις εξαιρετικές του εντυπώσεις, τις εξαργύρωσε διττά: αφ’ ενός με την κλήση του στην εθνική ομάδα U-19 της χώρας του (συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό του 2005, στην Β. Ιρλανδία) κι αφ’ ετέρου με τη μεταγραφή του, με τετραετές, στην Παρτιζάν.

Εκεί δεν ευδοκίμησε: μόνο 5 ματς σε μισή σεζόν και σειρά δανεισμών σε άλλες ομάδες της Α’ Σερβίας (Μπόρατς, 9/1 και Μπανάτ, 6/1). Η έλευσή του, ωστόσο, το 2008 στην Ελλάδα, αποδείχτηκε καθοριστική.

Για μια πενταετία, ο Μαρκόφσκι θα καταθέσει διαπιστευτήρια ποιότητας και εκτελεστικής δεινότητας, αγωνιζόμενος, κατά σειρά, σε Καλλιθέα (2008-’09, 53/19), Δόξα Δράμας (2009-’11, 68/33) και Skoda Ξάνθη (2011-’13, 42/12). Με την τελευταία, στη Super League.

Αποτέλεσμα, ήταν το έντονο ενδιαφέρον της μολδαβικής, Σέριφ Τίρασπολ. Στην οποία και υπέγραψε για 3,5 χρόνια (Φεβρουάριος ’13). Συνολικά, μέχρι την πρόσφατη λύση της συνεργασίας του, αγωνίστηκε σε 12 ματς με τους «Σερίφηδες», σημειώνοντας 6 γκολ. Μετρώντας, ενδιάμεσα, κι έναν τρίμηνο δανεισμό στην Μπνέι Σαχνίν, του Ισραήλ”.

Πλέον από σήμερα θα τεθεί στην διάθεση του Μιχάλη Γρηγορίου που λογικά θα του δώσει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά στο Σαββατιάτικο διεθνές φιλικό του ΕΑΚΚ με την αλβανική Φλαμουρτάρι.