Οι 29 θρακιώτες διαιτητές που μπήκαν στις λίστες εθνικών πρωταθλημάτων

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοίνωσε το απόγευμα όλους τους διαιτητές, τους βοηθούς και τους παρατηρητές που περιλαμβάνονται στους πίνακες για τα εθνικά πρωταθλήματα της σεζόν 2014-2015. Ουσιαστικά δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, με τα ονόματα από την Θράκη να φτάνουν τα 27 συνολικά σε όλες τις εθνικές κατηγορίες.

Για ακόμα μια χρονιά η Θράκη δεν διαθέτει επισήμως διεθνή διαιτητή ή βοηθό, αν και ο Χασάν Κουλα είναι ένα βήμα πριν πάρει το διεθνές σήμα. Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι στις λίστες περιλαμβάνεται και το όνομα του Τάσου Κάκου, πρώτο πρώτο μάλιστα, παρόλο που ο κερκυραίος ρέφερι έχει ανακοινώσει ότι εγκαταλείπει την ενεργό δράση!

Στην λίστα των διαιτητών της Super League περιλαμβάνονται 29 ονόματα και ανάμεσά τους αυτό του Γιάννη Τοπούζη του Συνδέσμου Διαιτητών Θράκης καθώς και του Σταύρου Μάνταλου από την γειτονική Καβάλα και του Γιώργου Κύζα από την Δράμα. 

Στην λίστα των βοηθών διαιτητών της Super League περιλαμβάνεται επίσης μόνο ένα όνομα από την Θράκη, ο Χασάν Κουλα από τον Σύνδεσμο Ξάνθης.

Αντιστοίχως και στην λίστα με τους 25 όλους κι όλους παρατηρητές της Super League περιλαμβάνεται μόλις ένας θρακιώτης, ο Αθανάσιος Βέλλιος του Συνδέσμου Ξάνθης.

Στην λίστα των διαιτητών της Football League περιλαμβάνονται τα ονόματα του Γιώργου Κυριαζίδη της ΕΠΣ Έβρου και του Ευάγγελου Κιοτζένη, που για πρώτη φορά εμφανίζεται ως διαιτητής του Συνδέσμου Ξάνθης (παίρνοντας μεταγραφή από την γειτονική Καβάλα). Ο Κιοτζένης άλλωστε υπηρετεί ως αστυνομικός υπάλληλος στην Ξάνθη.

Στην λίστα των βοηθών διαιτητών της Football League περιλαμβάνονται τέσσερα θρακιώτικα ονόματα. Πρόκειται για αυτά τον Σπύρο Βασιλόπουλο του Συνδέσμου Διαιτητών Έβρου, τον Αϊχάν Χούσκογλου από την Ροδόπη και τους Ηλίας Εμπλιούκ και Τάσο Χατζημωυσιάδη του Συνδέσμου Διαιτητών Ξάνθης.

Πέντε είναι οι θρακιώτες παρατηρητές διαιτησίας για αγώνες της Football League. Ο λόγος για τους κομοτηναίους Βασίλη Γαβριηλίδη, Τάσο Ντοσίδη και Μανώλη Ταπαντζά, τον Γιάννη Στρατούδη του Συνδέσμου Έβρου και τον Μιχάλη Ντάκο του Συνδέσμου Ξάνθης.

Στην λίστα των διαιτητών της Γ’ Κατηγορίας περιλαμβάνονται τρία ονόματα. Αυτά των Ενγκίν Κιζιτζί και Στέφανου Κουμπαράκη της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης, καθώς και του Γιώργου Κουναλάκη της ΕΠΣ Ξάνθης. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Έβρος δεν εκπροσωπείται με διαιτητή στην Γ’ Κατηγορία, αν και είναι ο μόνος νομός της Θράκης που μετέχει στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και μάλιστα με δύο ομάδες, το Σουφλί και τον Εθνικό.

Ακόμα πιο μεγάλη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μόλις ένας θρακιώτης επόπτης περιλαμβάνεται στην λίστα των βοηθών διαιτητών της Γ’ κατηγορίας. Ο λόγος για τον Ευθύμη Δημητριάδη της ΕΠΣ Θράκης. Ούτε ο Έβρος ούτε η Ξάνθη έχουν εκπροσώπηση στην συγκεκριμένη λίστα. 

Δύο είναι οι θρακιώτες παρατηρητές για την Γ’ Κατρηγορία. Ο λόγος για τους Νίκο Μανάκα του Συνδέσμου Θράκης και Χρήστο Ανδρούτσο του Συνδέσμου Διαιτητών Έβρου.

Στην λίστα των διαιτητών της Δ’ Κατηγορίας, που μετά την κατάργηση της Δ’ Εθνικής αφορά διαιτητές που μπορούν να σφυρίζουν στα ηλικιακά πρωταθλήματα (Κ20, Κ17, Κ15 κλπ) περιλαμβάνονται τα ονόματα των Σάββα Σιδηρόπουλου, Βασίλη Σιμίδη, Δημήτρη Τονίδη (Έβρου), Γιάννη Δρακίδη, Χρήστου Δρούζα, Χρήστου Κακουλίδη, Παναγιώτη Παπαγγελή (Θράκης), Σοφοκλή Γιαλαμουίδη και Γιώργου Μπαχαρίδη (Ξάνθης).

Τέλος, ο μόνος παρατηρητής διαιτησίας Δ’ Κατηγορίας που προέρχεται από την Θράκη είναι ο Ξανθιώτης Βέργος Χαλβατζής.