ΕΠΣ Ξάνθης: Οι (επτά… συν μία) νέες ομάδες του πρωταθλήματος

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Χρονιά… εκλογών αυτή που έρχεται στην ΕΠΣ Ξάνθης και προς τέρψιν όλων των φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης, παρά τα σενάρια περί του αντιθέτου, οι ομάδες που θα αγωνιστούν την νέα αγωνιστική σεζόν στα ερασιτεχνικά της Ξάνθης αυξάνονται.

Για την ακρίβεια μιλάμε για 3 επιστροφές, 2 ομάδες Ακαδημιών, 2 νέες ομάδες και μία αλλαγή ονόματος!

Ας πάρουμε τα πράγματα από το τέλος, μια και όπως όλα δείχνουν δεν άλλαξε μόνο οι διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο στην ομάδα του Κόσυνθου 2005 αλλά και το όνομα του! Πλέον η ομάδα που έχει ως έδρα το γήπεδο στην Καλλιθέα και θα ονομάζεται Απόλλων Ξάνθης.

Από εκεί και πέρα ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός πως θα κατεβούν και δύο ομάδες Ακαδημιών που θα φέρουν μια διαφορετική νότα στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης αξιοποιώντας τα ταλέντα των Ακαδημιών τους. Ο λόγος για τις Ακαδημίες της Βιστωνίδας και των Ελπίδων Ξάνθης.

Επίσης, επιστρέφουν στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας και οι ομάδες της Κοτύλης, της Σμίνθης και του Ρεμβιακού 2011 που πέρσι τα είχαν παρατήσει πριν την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων και είχαν απορυσθεί από αυτά.

Τέλος έχουμε και δύο ομάδες που δημιουργήθηκαν απο την αρχή και επί της ουσίας επιστρέφουν στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού, μια και εδώ και αρκετά χρόνια είχαν σταματήσει την λειτουργία τους. Ο λόγος για την ομάδα της Μέλισσας αλλά και αυτή της ομάδας Νέα Ασπίς Πηγαδίων που επί της ουσίας είναι η συνέχεια της ιστορικής Ασπίς Πηγαδίων.

Πιο συγκεκριμένα αυτές είναι οι 7 (+1) νέες ομάδες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος που θα αγωνιστούν αμφότερες στην β’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης:   

1. Ελπίδες Ξάνθης
2. Κοτύλη
3. Σμίνθη
4. Μέλισσα
5. Νέα Ασπίς Πηγαδίων
6. Ακαδημία Βιστωνίδας
7. Ρεμβιακός 2011
+  Απόλλων Ξάνθης (πρώην Κόσυνθος 2005)