Στην Δράμα πριν πετάξει για το Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης ο Δουβαλίδης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Το σώμα του βρίσκεται στη Δράμα και το τελικό στάδιο προετοιμασίας του, αλλά το μυαλό του στη Ζυρίχη, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Ο λόγος για τον Κώστα Δαβουλίδη που θεωρεί πως θα είναι πανέτοιμος για το μεγάλο ραντεβού στην Ελβετία, στοχεύοντας πάντα στον τελικό. Ο Έλληνας πρωταθλητής στα 110 μέτρα μετ’ εμποδίων έχει φέτος καλύτερη επίδοση στα 13.44, αλλά θα πρέπει να το βελτιώσει για να έχει υψηλούς στόχους στο σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς.

«Αρχίζω πλέον και πατάω στα πόδια μου. Είχε προηγηθεί ένα διάστημα με αρκετές υποχρεώσεις και με μαθήματα στη σχολή, που δεν μου επέτρεπαν να δουλέψω όπως θα ήθελα. Στη Ζυρίχη θα είμαι στην καλύτερη κατάσταση . Θα είμαι πιο έτοιμος από ποτέ.

Ο στόχος πάντα είναι ο τελικός. Εννοείται πως θα κυνηγήσω να είμαι στους οχτώ καλύτερους της Ευρώπης. Γενικά το επίπεδο θα είναι υψηλό. Όχι μόνο λόγω της παρουσίας του Ρώσου και των Γάλλων, αλλά εξαιτίας ενός μεγάλου αριθμού αθλητών που έχουν τρέξει γρήγορα.

Οι αγώνες του κλειστού ήταν ένας μικρός δείκτης για το καλοκαίρι. Από τους οχτώ που έτρεξαν στον τελικό του Σόποτ, οι έξι ήταν Ευρωπαίοι. Αυτό κάτι δείχνει», δήλωσε ο Δουβαλίδης.