19χρονο Βραζιλιάνο δοκίμασε ο Μάντζιος… στο 3-0 επί του Αχαρναϊκού

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Ο 19χρονος βραζιλιάνος αριστεροπόδαρος μέσος Μπρένα, που δοκιμάζεται από τον Πανθρακικό αυτήν την περίοδο και αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του φιλικού αγώνα με τον Αχαρναϊκό, ήταν η σημαντικότερη είδηση της αναμέτρησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Κοκκινόχωμα της Καβάλας.

Ο Μπρένα μπήκε στην θέση του Σαμπάτ και στο λίγο που αγωνίστηκε, έδειξε καλά στοιχεία. Πολύ καλή όμως ήταν και η ομάδα του Πανθρακικού, με εξαιρετική λειτουργία της μπάλας και κίνηση και άψογο αμυντικό στήσιμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Πανθρακικός έμεινε για τέταρτο σερί φιλικό χωρίς να δεχτεί τέρμα, ενώ για πρώτη φορά εμφανίστηκε και αρκετά αποτελεσματικός στην επίθεση, επιτυγχάνοντας τρία τέρματα.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου στο μεγαλύτερο διάστημα της συνάντησης είχε πολύ καλή απόδοση, διατήρησε συντριπτικά την κατοχή και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες έτσι ώστε να πετύχει μια μεγαλύτερη σε έκταση νίκη.

Ο Πανθρακικός ξεκίνησε με τον Αθανασιάδη κάτω από την εστία, τον Κάσες να παίρνει φανέλα βασικού και τον νεαρό Λίτσκα στην κορυφή της επίθεσης. Με αυτόν τον τρόπο ο νεαρός Εβρίτης ποδοσφαιριστής επιβραβεύτηκε για την καλή του παρουσία στην περίοδο της προετοιμασίας.

Το σκορ άνοιξε λίγα λεπτά μετά την συμπλήρωση του 15λεπτου με τον Κάσες να συνεργάζεται με τον Τσουμάνη τον τελευταίο να βγάζει την σέντρα από τα αριστερά και τον Γκιγιέρμο Πέρες με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αχαρναϊκού. Ο Πανθρακικός συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Τζάνη και Κάσες για να διπλασιάσει τα τέρματα του. 

Στο δεύτερο μέρος σημειώθηκαν αρκετές αλλαγές από τους προπονητές των ομάδων Άκη Μάντζιο και Γιώργο Βαζάκα, κάτι που επέφερε, ως ένα σημείο, την μείωση του ρυθμού. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Πανθρακικού έδειξαν μεγάλη διάθεση και κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα στο 71ο λεπτό με τον Φραγκούλη να εκτελεί το φάουλ από τα αριστερά και τον Σερφά να κάνει το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 88ο λεπτό και πάλι ο Σερφά, που πήρε το ριμπάουντ από την ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα του Αχαρναικού στην εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκουτσίδη.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Σερφά, Μπεν Σαμπάτ, Εμπόου, Μεχία, Κάσες, Πέρες, Τζάνης, Τσουμάνης, Λίτσκας. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Πασχαλάκης, Μπαϊκαρά, Ζδράβος – Ρίζος, Χρήστου, Χασομέρης, Φραγκούλης, Καθάριος, Γκουτσίδης καθώς και ο Μπρένο (19χρονος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής υπό δοκιμή).

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Παγουδης, Στουρνάρας,. Μωυσιάδης, Ζώνας, Λιαπάκης, Ιορδανίδης, Νιάρος, Ιβάν Γέσιτς, Κοντογουλίδης, Καλαμιώτης, Μανουσάκης. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Κούμης, Χριστόπουλος, Δημόπουλος, Κολονέρος, Ιωαννίδης, Αθανασίου, Ταμπάκης, Καλογερόπουλος, Μαγγίνας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ