Αποκλειστικό: Ιδρύθηκε ΑΕΚ Έβρου! Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Ένα όνειρο έγινε πλέον πραγματικότητα για τους φίλους της ΑΕΚ στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο γενικότερα. Μετά από μεγάλη προσπάθεια και κόπο, απλοί κιτρινόμαυροι φίλαθλοι της περιοχής, φίλαθλοι όλων των ηλικιών, έτρεξαν τις διαδικασίες και όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, κατάφεραν να δημιουργήσουν την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως Έβρου με γνώμονα τις ρίζες, αρχές και αξίες που πρεσβεύει ο προσφυγικός σύλλογος.

Άλλωστε, είναι γεγονός ότι η περιοχή της Θράκης και ειδικότερα του Έβρου κατοικείται από ανθρώπους, που υποστηρίζουν την ΑΕΚ σε όλα τα αθλήματα, δείχνοντας την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη τους για τον Δικέφαλο Αετό. Άλλωστε, λόγω της γεωγραφικής γειτνίασης με την Κωνσταντινούπολη και το έντονο προσφυγικό στοιχείο της περιοχής μας, υπάρχουν πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ που οι σχέσεις τους δεν περιορίζονται απλά σε αυτές των τυπικών οπαδών των ποδοσφαιρικών ομάδων αλλά είναι βαθύτερες και πιο ουσιαστικές.

Έτσι, από το Φάρο της Αλεξανδρούπολης, οι άνθρωποι του νέου σωματείου ΑΕΚ Έβρου δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν σε όλη την περιοχή τα αθλητικά και πολιτισμικά στοιχεία των Ενωσιτών, καταρχήν με τη συμμετοχή του συλλόγου στο τοπικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου. Μάλιστα, η νέα ομάδα θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα, που αρχίζει τον Σεπτέμβριο.

Η αποκάλυψη από το ThrakiSportS της είδησης της ίδρυσης νέου σωματείου με την επωνυμία ΑΕΚ Έβρου αναμένεται αναμφίβολα να δώσει μεγάλη χαρά στους αεκτζήδες της ευρύτερης περιοχής. Ως σήμα του νέου σωματείου είναι ασφαλώς ο δικέφαλος αετός (όπως φαίνεται και στην φωτογραφία), τα χρώματά του θα είναι φυσικά τα κιτρινόμαυρα ενώ ως έδρα ορίζεται η πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Έβρου μετέχει άλλη μια ομάδα με σήμα τον δικέφαλο, χρώματα τα κιτρινόμαυρα και όνομα ΑΕΚ. Ο λόγος για την ΑΕΚ Καρωτής. Ωστόσο η ΑΕΚ Έβρου δεν θα έχει αναφορά ένα συγκεκριμένο χωριό αλλά ολόκληρο το νομό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι σχέσεις των δύο σωματείων δεν θα είναι αδερφικές, καθώς άλλωστε οι ρίζες τους είναι κοινές.

Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, η σύσταση του σωματείου έγινε με κάθε επισημότητα στο Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης και τυπικά υφίσταται μετά και την έγκρισή του από την ΕΠΟ την περασμένη Παρασκευή (1η Αυγούστου), παραμονή της ανόδου της ΑΕΚ στην Θράκη για το φιλικό με την Ξάνθη στο Skoda Arena.

Όσον αφορά το ΔΣ της ΑΕΚ Έβρου, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ Έβρου αναλαμβάνει ο Σιδέρης Μιχαϊλίδης και γενικός γραμματέας ο Δημήτρης Πράπας, γνωστοί αλεξανδρουπολίτες οπαδοί της Ένωσης.