Επιστροφή Άγγελου στην Τούμπα δέκα χρόνια μετά το γκολ του Μαλαδένη

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Πολλά είναι τα πρόσωπα της φιλικής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη (Τρίτη 5/8, Ωρα 20:00, ζωντανή μετάδοση από Ote Sport 3). Ο Πάμπλο Γκαρσία που στις αρχές της χρονιάς πέρασε για ένα φεγγάρι από την θρακιώτικη ομάδα. Ο Χρήστος Καρυπίδης που επιστρέφει ως αντίπαλος του Δικεφάλου οκτώ χρόνια μετά. Ακόμη και ο Σάκης Τσιώλης που οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν τον βλέπουν με καλό μάτι.

Όμως, το συγκεκριμένο φιλικό είναι ιδιαίτερο και για τον Αγγελο Αναοτασιάδη. Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνει ο Σταύρος Σουντουλίδης στο thessports,  ο 61xpovos προπονητής θα καθίσει ξανά στον πάγκο του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δέκα χρόνια!

Ηταν 19 Σεπτεμβρίου 2004, όταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της σεζόν 2004-2005, ο ΠΑΟΚ με προπονητή τον Αναστασιάδη υποδέχτηκε την Κέρκυρα μπροστά σε μόλις πέντε χιλιάδες κόσμου (είχαν διατεθεί 3.369 εισιτήρια). Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0, χάρη σε γκολ που είχε μάλιστα πετύχει ένας… Ξανθιώτης, ο Χρήστος Μαλαδένης.

Η συνέχεια δεν ήταν καλή και ενώ είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για το κύπελλο στο Βασιλικό Εύβοιας κόντρα στον τοπικό Λήλαντα, φέρνοντας ισοπαλία 0-0 μετά από κακή εμφάνιση. Ακολούθησε το εκτός έδρας παιχνίδι για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου ο ΠΑΟΚ έχασε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με 2-0 και αποτέλεσε το κύκνειο άσμα (τότε) του Αναστασιάδη στον πάγκο του Δικεφάλου.

Την αμέσως επόμενη ημέρα η τότε διοίκηση του Γιάννη Γούμενου έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Αγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος νωρίτερα είχε αρνηθεί την παραίτηση. Μαζί του αποχώρησαν και οι συνεργάτες του (Κώστας Λαγονίδης, Λεωνίδας Δημητρακόπουλος και Απόστολος Τερζής). Ολοι τους σήμερα το απόγευμα, δέκα χρόνια μετά, θα είναι και πάλι, μαζί, στον πάγκο του ΠΑΟΚ…