24ωρη πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων!

Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξαν αργά το βράδυ της Δευτέρας, όπως επισημοποιήθηκε νωρίς το πρωί, οι συνεργαζόμενες ενώσεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στην οποία συμμετέχουν η ΕΣΗΕΑ (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) και η ΕΣΗΕΜ-Θ (Ένωση Συντακτων Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης) καθώς και η ΕΦΕ (Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος).

 

Το ThrakiSportS, σεβόμενο τον αγώνα των δημοσιογράφων αλλά και το γεγονός ότι στην οικογένειά του μετέχουν οι κορυφαίοι θρακιώτες δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ του χώρου, μέλη της ΕΣΗΕΑ ή της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΕΦΕ αντίστοιχα, για τις επόμενες 24 ώρες δεν θα ανανεώνει την ύλη του σεβόμενο την απόφαση των δημοσιογραφικών ενώσεων – έστω και αν διαφωνούμε με την κήρυξη απεργίας στην ενημέρωση.

Άλλωστε το ThrakiSportS έχει και στο παρελθόν σεβαστεί τις αποφάσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων και το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον, καθώς το ThrakiSportS αποτελεί μια ανεξάρτητη δημοσιογραφική προσπάθεια μιας παρέας δημοσιογράφων που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα την καταγωγή και την αγάπη για την Θράκη, τις ομάδες και τους αθλητές της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ:   

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε σήμερα, Τρίτη 5/8, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), σε συντονισμό με άλλες ενώσεις από τον χώρο του Τύπου.

Με την κινητοποίηση αυτή ο δημοσιογραφικός κόσμος αντιδρά στην αιφνιδιαστική ενέργεια της κυβέρνησης να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία με την οποία διευκολύνονται οι ανεξέλεγκτες συγχωνεύσεις ομίλων ΜΜΕ εις βάρος κεφαλαιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 10.00 της Τρίτης 5 Αυγούστου και λήγει στις 10.00 της Τετάρτης 6 Αυγούστου. Ισχύει για τους εργαζόμενους σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο νωρίτερα το διασωματειακό των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών και Ενώσεων στον χώρο του Τύπου καταγγέλλουμε την εν κρυπτώ και κατά παραγγελία των μιντιαρχών πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταλύσει σε μια νύχτα δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί στη γενικευμένη επίθεση που έχει εξαπολυθεί τα τελευταία χρόνια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία επιτρέπονται συγχωνεύσεις μέσων και ομίλων ΜΜΕ με πρόσχημα τη μείωση του κόστους, διευκολύνοντας υπερδανεισμένους επιχειρηματίες να βρουν σανίδα σωτηρίας.
Με το ισχύον καθεστώς υπάρχουν ρήτρες που απαγορεύουν την συγκέντρωση ΜΜΕ σε χέρια ολίγων και τη δημιουργία ολιγοπωλίων. Με το νέο καθεστώς, οι μεγαλοϊδιοκτήτες θα μπορούν χωρίς περιορισμούς να κατέχουν όσα ΜΜΕ οποιασδήποτε μορφής και με όσους εργαζόμενους επιθυμούν.
Το Διασωματειακό ζητά την απόσυρση των διατάξεων εκείνων που επηρεάζουν αρνητικά τις εργασιακές σχέσεις και οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη χειραγώγηση την ενημέρωση».
ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
04 Αυγούστου 2014
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ