Παραλίγο μετάλλιο για την Ζωή Παπαδοπούλου της ΑΕ Κομοτηνής

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Μπορεί αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του μπιτς βόλεϊ να χτύπαγε στην Αλεξανδρούπολη με τους τελικούς των Masters, ωστόσο αγωνιστική δραστηριότητα και μάλιστα με θρακιώτικες επιτυχίες υπήρχε και στην Πάτρα, όπου φιλοξενήθηκε η τελική φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ Juniors.

 

Η αθλήτρια της ΑΕ Κομοτηνής Ζωή Παπαδοπούλου βρέθηκε εκεί για 7η συνεχόμενη φορά και έχοντας ως συναθλήτρια την Αθανασία Μοδιώτη του Άρη Θεσσαλονίκης, κατέκτησαν την 5η θέση στην κατηγορία U19, σε σύνολο 16 ομάδων που είχαν εξασφαλίσει το εισιτήριο για την τελική φάση.

Τα δύο κορίτσια αφού συμμετείχαν στα 3 open junior’s U19 (Θεσσαλονίκης 3ες, Αθήνας 5ες και Πάτρας 3ες) μάζεψαν 260 βαθμούς, ήταν 2ες στην κατάταξη entry list και μπήκαν επικεφαλής ομίλου στους τελικούς (4 όμιλοι των 4 ομάδων) όμιλοι.

Στον όμιλο τους έκαναν τρεις στις τρεις νίκες και πέρασαν ως 1ες στην τελική 8άδα. Όμως στους προημιτελικούς κληρώθηκαν και τέθηκαν αντιμέτωπες με τις Καραγκούνη Δ.- Γεωργοπούλου Μ. ηττήθηκαν με 2-0 σετ (21-12, 21-14) με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τα ημιτελικά και να καταταγούν 5ες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δήμητρα Καραγκούνη είναι η μικρότερη αδερφή της Πένυς Καραγκούνη, η οποία αγωνίστηκε στον τελικό του Masters των γυναικών στην Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο αμφότερες οι αδερφές ηττήθηκαν στους τελικούς.

Η ουσία είναι ότι η κομοτηναία αθλήτρια έχασε στο τσακ την ευκαιρία να κατακτήσει μετάλλιο. Η απονομή έγινε από την Βάσω Καραντάσιου και την πρώτη θέση κατέκτησαν τελικά οι Μολδοβανίδη, Βακαλοπούλου στα κορίτσια, ενώ στους άνδρες επικράτησαν οι Γαμβρέλης, Χατζηνικολάου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόκειται για μια ακόμα σημαντική επιτυχία για την Ζωή Παπαδοπούλου. Προστίθεται στο βιογραφικό της νεαρής αθλήτριας της ΑΕ Κομοτηνής, που δείχνει ότι συνεχίζει την αθλητική παράδοση της οικογένειάς της.