Σήκωσαν πανό για την Παλαιστίνη στο Skoda Xanthi Arena

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Το δικό τους μήνυμα θέλησαν να στείλουν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στην Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Έτσι, οι φίλοι της της Ένωσης ανήρτησαν στο πέταλο του γηπέδου της Ξάνθης ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν «Free Palestine».Το πανό έφερε την υπογραφή της Original 21.

Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι γνωστός για τις κοινωνικές και δη αντιπολεμικές ευαισθησίες του, με αποκορύφωμα το ταξίδι των οργανωμένων οπαδών της Ένωσης στο εμπόλεμο Βελιγράδι τον Απρίλιο του 1999.

Είναι ωστόσο η πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση στην Μέση Ανατολή, που εμφανίζεται πανό σχετικό με το μεσανατολικό ζήτημα σε οποιοδήποτε ελληνικό γήπεδο (καθώς άλλωστε δεν είναι και πλούσια η αγωνιστική δραστηριότητα).

Υπενθυμίζεται ότι στην Θράκη και συγκεκριμένα στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης είχε σηκωθεί και το πρώτο πανό μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπως είχε αποκαλύψει πέρυσι το ThrakiSportS.

Πάντως, μπορεί να ήταν το πρώτο πανό σε ελληνικό γήπεδο για τα γεγονότα της Γάζας, δεν ήταν όμως και η πρώτη “αθλητική” αντίδραση, Θυμηθείτε τι έγραψε πριν μια εβδομάδα ο Σοφιάν Σερφά του Πανθρακικού, με ένα κλικ ΕΔΩ