Θα συνεχιστεί και το 2015 η Επιχείρηση «Ασπίδα»

“Η επιχείρηση “ΑΣΠΙΔΑ” θα συνεχιστεί …και για το έτος 2015 “. Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων.

Το Γενικό Συμβούλιο τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Τσακνάκης Δήμητριος και οι επικεφαλής του κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγος κ. Κατριαδάκης Εμμανουήλ και Υποστράτηγος Τσουκνάδης Ιωακείμ.

Η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ», τόνισε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.,θα συνεχιστεί και οι μετακινήσεις – αποσπάσεις του προσωπικού θα συνεχιστούν και για το έτος 2015 για το οποίο έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια. Διευκρίνισε πως η μείωση του αριθμού των αποσπασμένων θα επέλθει σταδιακά με την παράλληλη εξοπλιστική ανάπτυξη των συνόρων και κυρίως με το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Από την πλευρά μας τονίστηκε η ανάγκη για την άμεση εκκαθάριση των υπομνημάτων των αποσπασμένων ώστε η αντίστοιχη υπηρεσία να μην αποδίδει τις αποζημιώσεις των μετακινούμενων μετά από τουλάχιστον ένα έτος απο το διάστημα της μετακίνησης. 

Οι εκπρόσωποι της ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ. τόνισαν επίσης  την έλλειψη οχημάτων και τις κακοτεχνίες κατά την εφαρμογή στα συστήματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Για τις ελλείψεις οχημάτων για τις περιπολίες τόσο για την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ» όσο και γενικότερα για την συνοριακή φύλαξη ο κ. Αρχηγός ενημέρωσε πως είναι πλήρως ενημερωμένος για το μείζον αυτό ζήτημα και το οποίο θα λυθεί οριστικά με ένα μεγάλο αριθμό οχημάτων μέσω προγράμματος που υλοποιείται καιθα δώσει οριστική λύση το φθινόπωρο με οχήματα τύπου 4Χ4.

 

Πηγή:  http://www.e-evros.gr