Ξαναντύθηκε ερυθρόλευκος ο Αντώνης Τσακιρόπουλος!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Την επιστροφή του Αντώνη Τσακιρόπουλου στον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά ως προπονητή των ακαδημιών βόλεϊ ανακοίνωσε επίσημα ο Ερασιτέχνης. Ο θρακιώτης παλαίμαχος κεντρικός, ο οποίος είχε αγωνιστεί από το 1995 έως το 2007 με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων», μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και δεν έκρυψε τη χαρά του που επιστρέφει στους Πειραιώτες.

«Είναι μεγάλη η τιμή και η ευθύνη για το πόστο που αναλαμβάνω. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά γιατί θα είμαι και πάλι στον Ολυμπιακό, με την φανέλα του οποίου κέρδισα τα πάντα στην καριέρα μου. Το γεγονός ότι θ’ ασχοληθώ με μικρά παιδιά και θα τα βοηθήσω τα μάθουν τα μυστικά του βόλεϊ είναι τεράστια ευθύνη. Θα πρέπει να δώσουμε στα νέα παιδιά τα εφόδια για την ζωή και την καριέρα τους. Το σημαντικότερο για μένα είναι τα νέα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και το βόλεϊ. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό θα τους βοηθήσει εκτός από το κομμάτι της υγείας ν’ αποκτήσουν και φίλαθλο πνεύμα», δήλωσε ο Τσακιρόπουλος.

Ο Αντώνης Τσακιρόπουλος γεννήθηκε στα Δίκαια του Έβρου και ξεπήδησε φυσικά από τις ακαδημίες της Ορεστιάδας, στην ίδια φουρνιά με το Νίκο Σαμαρά. Έκανε ντεμπούντο στην Α1 το 1987 στην Θεσσαλονίκη, σε παιχνίδι του ΑΟΟ με τον ΠΑΟΚ και κρέμασε τα παπούτσια του πριν 4,5 χρόνια πάλι στην Θεσσαλονίκη, σε παιχνίδι της Κηφισιάς με τον Ηρακλή. Μετά την Ορεστιάδα και τον Ολυμπιακό και πριν την Κηφισιά, είχε περάσει για λίγο και από την Λαμία. Ωστόσο ταυτίστηκε με τον Ολυμπιακό όπου έμεινε δώδεκα σερί χρόνια και κατέκτησε δύο κύπελλα Ευρώπης, πέντε πρωταθλήματα (το ένα από τα οποία μέσα στην Ορεστιάδα) και τέσσερα κύπελλα. Επίσης, κατέκτησε δεκάδες ατομικές διακρίσεις και φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών 396 φορές.