Αποκαλυπτήρια μνημείου Ποντιακών Γενοκτονιών στο Γήπεδο Θρυλορίου

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Το ερχόμενο Σάββατο (9 Αυγούστου) η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Κομοτηνής διοργανώνει τον καλοκαιρινό της χορό στο Γήπεδο Θρυλορίου, που θα συνοδευθεί όμως και από μια ξεχωριστή τελετή.

Πρόκειται για την τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου των Γενοκτονιών του Ποντιακού Ελληνισμού, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα στο γήπεδο. Επίσης, θα παρουσιαστεί θεατρικό του Χαράλαμπου Αμανατίδη με θέμα τον διωγμό και την εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με τον Γιώργο Ορφανίδη και τον Αντώνη Νικηφορίδη.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν από τον Σύλλογο ο Αναστάσιος Αϊδονόπουλος για την προσφορά του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Θρυλορίου, η Χρύσα Μαυρίδου για την προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα δρώμενα του Θρυλορίου και ο Γιώργος Ορφανίδης για την βοήθεια που προσέφερε τόσα χρόνια στην ομάδα.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του το τιμητικό άγημα με πυρριχιστές του Συλλόγου Τραντέλληνες Ξάνθης. Την ηχητική κάλυψη της βραδιάς έχει το συνεργείο του Χρήστου Τσαλίδη.