Θρίλερ… με την έδρα της Κέρκυρας στη πρεμιέρα του Πανθρακικού στη Super League

Ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–   Σε θρίλερ εκ του μη όντος πήγε να γίνει η έδρα του αγώνα της Κέρκυρας με τον Πανθρακικό, που ανοίγει την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος. Αφορμή η μη αναφορά γηπέδου διεξαγωγής στον συγκεκριμένο αγώνα στην πρεμιέρα της 23ης Αυγούστου, στην επίσημη ανάρτηση προγράμματος, από την ιστοσελίδα της Λίγκας.

 

Αντί λοιπόν για «ΕΑΚ Κέρκυρας», ως τόπος διεξαγωγής υπήρχαν… τελίτσες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι… τελίτσες φέρονται να οφείλονται στο γεγονός ότι, η διαμόρφωση του πλήρους προγράμματος 1ης και 2ης αγωνιστικής έγινε στο ΔΣ της Super League, την περασμένη Πέμπτη. Και τότε αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της. Μέχρι εκείνη, λοιπόν, τη στιγμή, εκκρεμούσε η αποστολή στα γραφεία της ΠΑΕ του σχετικού παραχωρητηρίου χρήσης των εγκαταστάσεων, από πλευράς ΕΑΚ.

Ε, τούτο ήδη εστάλη! Μία ημέρα μετά, την περασμένη Παρασκευή και λίγες ώρες μετά στην θέση των τελείων μπήκε το σωστό γήπεδο. «Ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα;», ήταν η ατάκα του προέδρου της διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚ Κέρκυρας, Νίκου Ζέρβα, στο Corfusports.gr, σχετικά με… σενάρια που αμέσως κυκλοφόρησαν στο νησί των Φαιάκων για δήθεν «πρόβλημα» στο θέμα της χρησιμοποίησης του Αθλητικού Κέντρου από την Κέρκυρα, στην προσεχή Super League.

Τελικά, όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν από αρμόδια χείλη τα περί συντελεσμένης παράτασης στην άδεια χρήσης του ΕΑΚ μέχρι τις 31 Αυγούστου (κάτι που ούτως ή άλλωστε δηλαδή οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι  δεν ετίθετο θέμα για το ματς με τον Πανθρακικό, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Αυγούστου), αλλά αποκαλύφθηκε πως, επί της ουσίας, εξασφαλίστηκε νέα παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Αν σ’ όλα αυτά, προστεθεί ότι σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα υπάρχει θετική εισήγηση του προϊσταμένου της Τ.Ε. της ΕΠΟ στη καταλληλότητα του ΕΑΚ, Λευτέρη Γενεράλη, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουλίου, ότι το ΕΑΚ Κέρκυρας είναι απ’ τα ελάχιστα γήπεδα της κατηγορίας με οικοδομική άδεια και το γεγονός πως ήδη από τις 13 Ιουλίου «τρέχουν» τα έργα αποκατάστασης του αγωνιστικού χώρου (από εταιρεία συμβεβλημένη με τη Super League) και τα οποία, βάσει του αρχικού προγραμματισμού, θέλουν το γήπεδο παραδοτέο γύρω τις 10 Αυγούστου (ώστε να είναι έτοιμο για την πρεμιέρα), τότε μάλλον δεν γεννάται τελικά θέμα διεξαγωγής σε άλλο γήπεδο του πρώτου αγώνα του Πανθρακικού στο νέο πρωτάθλημα.