Θετικός ο Δήμος να έρθει ο ΚΑΟΔ στην Ξάνθη! Ποιό το μόνο εμπόδιο…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Δημήτρης Καλτέκης

–  Θετικά αντιμετωπίζει ο Δήμος Ξάνθης το ενδεχόμενο να «μετακομίσει» ο ΚΑΟΔ για τους δύο αγώνες του πρωταθλήματος της Basket League με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην πόλη της Ξάνθης.

Όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS, σχετικό έγγραφο έχει αποσταλεί από την διοίκηση του ΚΑΟΔ στον Δήμο Ξάνθης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης, που έχει την ευθύνη για τα θέματα αθλητισμού του Δήμου, όχι απλά επιβεβαιώνει την πληροφορία αλλά προϊδεάζει και την θετική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου αιτήματος από πλευράς όλων των δημοτικών παρατάξεων.

«Είναι γεγονός ότι η Διοίκηση της δραμινής ομάδας έστειλε αίτημα ώστε να χρησιμοποιήσει το “Φ. Αμοιρίδης” για τους αγώνες με τους δύο “αιώνιους” του ελληνικού μπάσκετ. Το αίτημα θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και πιστεύω ότι θα έχει θετική κατάληξη», σχολίασε σχετικά ο κ. Φανουράκης.

Για το πώς θα ωφεληθεί η Ξάνθη σε περίπτωση που φιλοξενήσει τους δύο αγώνες του ΚΑΟΔ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ο κ. Φανουράκης είπε: «Θεωρώ ότι δεν πρέπει να απαιτήσουμε οικονομικό αντάλλαγμα από την ομάδα της Δράμας, καθώς η παρουσία και μόνο των δύο ομάδων θα έχει πολλά οφέλη. Οι πολυάριθμες αποστολές τους θα μείνουν σε ξενοδοχεία της πόλης ενώ χιλιάδες θα είναι και οι επισκέπτες στην Ξάνθη τις ημέρες των αγώνων. Εξάλλου το να διεξαχθεί στο “Αμοιρίδειο” αγώνας για την Α1 είναι από μόνο του ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός και, καθώς εμείς δυστυχώς δεν διαθέτουμε ομάδα στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, δεν πρέπει να στερήσουμε από το φίλαθλο κοινό της Ξάνθης να παρακολουθήσει δύο τέτοιους αγώνες».

Θετικός στο ενδεχόμενο φιλοξενίας των δύο παραπάνω αγώνων του ΚΑΟΔ είναι και ο υπεύθυνος του Οργανισμού Άθλησης του Δήμου Ξάνθης Θανάσης Πανδρακλάκης ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα «Εμπρός»: «Ασφαλώς και θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε τους αγώνες του ΚΑΟΔ με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Σαν φίλαθλος, θα ήθελα πολύ να δω από κοντά τα αστέρια από τις δύο μεγάλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ που πρωταγωνιστούν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παράλληλα θα στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει η ιδιαίτερα ταλαντούχα ομάδα της Δράμας (πέρσι τερμάτισε 6η) και οι άνθρωποι της».

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι αν και από πλευράς Ξάνθης, αν και σχεδόν άπαντες παρουσιάζονται θετικοί στο να προχωρήσει αυτή η συμφωνία, αυτό θα γίνει αφού πρώτα γίνει η κλήρωση της Basket League και οριστικοποιηθούν και ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για τις αγωνιστικές της Α1 Κατηγορίας. Μοναδικός παράγοντας που μπορεί να ακυρώσει την ενδεχόμενη παρουσία του ΚΑΟΔ στο «Φ. Αμοιρίδης» θα είναι εάν τα ντέρμπι της δραμινής ομάδας με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό «πέσουν» σε ημερομηνίες όπου το ξανθιώτικο γήπεδο θα χρησιμοποιείται για άλλες εκδηλώσεις, όπως οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές (Γιορτές Παλιάς Πόλης), οι Απόκριες, ή εάν το ίδιο διάστημα φιλοξενείται κάποια εμπορική έκθεση στον συγκεκριμένο χώρο.