Όσα έγιναν την πρώτη ημέρα των τελικών των Masters στο Mayo

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ηλίας Μεταξάς

– Δύο ματς διαφήμιση για το άθλημα ήταν αυτά που ολοκλήρωσαν τις αναμετρήσεις της πρώτης ημέρας των τελικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Masters του μμπιτς βόλεϊ στην παραλία της Αγίας Παρασκευής Αλεξανδρούπολης, στο Beach Bar Mayo. Πρόκειται για το ματς μεταξύ Αλεξιάδη / Καββαδά και Μούρτζιου / Παπαδημητρίου και Μπιλλήρη / Ρουμελιωτάκη απέναντι σε Καντιώτη /Τσαλικιάν .

 

Αν και οι Αλέξης Αλεξιάδης και Στράτος Καββαδάς επικράτησαν εύκολα στο 1ο σετ με 21-11, οι Παναγιώτης Μούρτζιος και Θοδωρής Παπαδημητρίου ανέβασαν στροφές και έφεραν το ματς στα ίσα, ισοφαρίζοντας στο 2ο σετ με 19-21. Στο τάι μπρέικ οι οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο με τους Μούρτζιο/ Παπαδημητρίου να είναι τελικά οι νικητές με 2-1 (21-11, 19-21, 13-15).

Στο άλλο παιχνίδι οι Μπιλλήρης/ Ρουμελιωτάκης επικράτησαν των Καντιώτη /Τσαλικιάν με 2-0 σετ προσφέροντας πολύ ωραίο θέαμα στους θεατές, ενώ οι αστραπές έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό της Αλεξανδρούπολης με τη λήξη των παιχνιδιών.

Νωρίτερα – και πάντα για τον δεύτερο όμιλο, στο 1ο παιχνίδι οι Αλεξιάδης / Καββαδάς κατάφεραν να επικρατήσουν των Καντιώτη / Τσαλικιάν μόλις σε 35 ‘ με 2-0 σετ (21-18, 21-11), αποδεικνύοντας ότι μετά τη 2η θέση που κατέκτησαν στα Masters στην Καρδία και στον Σχοινιά, είναι πανέτοιμοι να συνεχίσουν την καλή τους πορεία και στην Αλεξανδρούπολη. Και στα δύο σετ Αλεξιάδης και Καββαδάς έβγαλαν απίστευτες άμυνες με τους Καντιώτη και Τσαλικιάν να μην μπορούν να αντιδράσουν με αποτέλεσμα να κερδίσουν εύκολα το πρώτο τους παιχνίδι.

Στο άλλο παιχνίδι Φερνάντο Μπιλλήρης και Γιάννης Ρουμελιωτάκης έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στους Μούρτζιο / Παπαδημητρίου επικρατώντας με 2-0 σετ (21-13, 21-12) σε 41’. 

Στον πρώτο όμιλο, στα πρώτα παιχνίδια Ζουπάνη και Κοτσιλιάνος επικράτησαν εύκολα των Αργυρόπουλου Μπλαλοδήμου με 2-0 σετ (21-8, 21-15). Στο 1ο σετ «Κότσι και Ζούπα» πήραν μία διαφορά ασφαλείας από την αρχή του σετ και έτσι το κατέκτησαν με μεγάλη ευκολία με 21-8. Στο 2ο σετ Αργυρόπουλος και Μπαλοδήμος ανέβασαν στροφές μέχρι τα μέσα του σετ, όμως οι δυνάμεις τους εγκατέλειψαν και έτσι η Εθνική μας ομάδα επικράτησε 2-0.

Αμφίρροπο θα χαρακτηρίζαμε το δεύτερο ματς του ομίλου. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τάι-μπρέικ με τους Ραμιώτη και Κόκκινο να επικρατούν των Κωστακόπουλου και Μονιάκη με 2-1 (20-22, 21-15, 14-16). Στο 1ο σετ επικράτησαν Ραμιώτης και Κόκκινος με 20-22. Στο 2ο σετ ισοφάρισαν στα σετ Κωστακόπουλος και Μονιάκης με 21-15 και έστειλαν το παιχνίδι στο τάι – μπρέικ, όπου παρά την πίεση, Κωστακόπουλος και Μονιάκης δεν κατάφεραν να επικρατήσουν.

Λίγο αργότερα, Ζουπάνης/ Κοτσιλιάνος έκαναν τη δεύτερη νίκη τους, αυτή τη φορά απέναντι στους Κόκκινο / Ραμιώτη με 2-0 σε 31’ μόλις (21-16, 21-8).  Ο Γιώργος Κοτσιλιάνος αμέσως μετά τη 2η σημερινή νίκη τους επί των Κόκκινο και Ραμιώτη δήλωσε: «Τελείωσε η πρώτη μέρα εδώ στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ Masters 2014 στην Αλεξανδρούπολη. Η πρώτη μέρα για μας είναι πάρα πολύ θετική. Ειδικά ανά σετ σε κάθε παιχνίδι παίξαμε πάρα πολύ καλά. Ήταν πράγματα, τα οποία είχαμε δουλέψει και βγήκανε σε μέγιστο βαθμό. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να προσφέρουμε το καλύτερο θέαμα. Ο κόσμος που βρίσκεται στην παραλία να έρθει να δει ωραίο beach volley, προσφέροντάς του ποιοτικά παιχνίδια».

Στο άλλο παιχνίδι οι Κωστακόπουλος / Μονιάκης επικράτησαν των Αργυρόπουλου / Μπαλοδήμου με 2-0 σετ (22-20, 21-14). Οι νικητές παρουσιάστηκαν εμφανώς πιο ανεβασμένοι συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι τους απέναντι σε Κόκκινο/ Ραμιώτη. Ο Γιώργος Μονιάκης δήλωσε μετά τη νίκη τους επί των Αργυρόπουλου / Μπαλοδήμου: « Η διοργάνωση στην Αλεξανδρούπολη είναι πάρα πολύ καλή. Νομίζω ο κόσμος στην Αλεξανδρούπολη αγαπάει το βόλεϊ που συνεπάγεται η αγάπη και για το beach volley. Μία νίκη μία ήττα σήμερα» και συμπληρώνει για τη συνέχεια « Πάμε στο επόμενο παιχνίδι, που είναι ακόμη πιο δύσκολο, παίζουμε με την Εθνική ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, όσο καλύτερο μπορούμε».

Οι αγώνες συνεχίζονται το Σάββατο, αλλά το πρωί το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινά με τις γυναίκες…