Sex, μαριχουάνα, απαγωγή και ένας secret γάμος για τον Ξανθιώτη Όμποντο!

Γράφει η Βερόνικα Ευθυμίου

–  Τον έχουν απαγάγει, αλλά έχει εξαφανιστεί και από μόνος του. Τον έχουν πιάσει με… γυναίκες (αυτό δεν είναι κακό) αλλά μαζί και με… μαριχουάνα. Έχει κάνει έναν μυστικό γάμο μετά από σύντομο ειδύλλιο και έχει δικό του νυχτερινό κλαμπ. Και όμως! Είναι ποδοσφαιριστής και αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ξάνθης. Και η ζωή του μοιάζει με μυθιστόρημα για όποιος κάνει μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ, αφού οι ιστορίες που τον αφορούν είναι απίστευτες.

Ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης από την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. Γεννημένος στις 11 Μαΐου 1984 (ύψος 1.76μ. βάρος 72κ.) στην πόλη Γουάρι της Νιγηρία, ο Κριστίν Όμποντο αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος.  Ξεκίνησε στην άσημη Πλατό Γιουνάιτεντ της Νιγηρίας, αλλά γρήγορα ανακάλυψαν το ταλέντο του οι Ιταλοί. Πήγε στην Περούτζια σε ηλικία 17 ετών το 2001. Το 2004 πήρε το 50% των δικαιωμάτων του η Φιορεντίνα.

Ένα χρόνο μετά Περούτζια και Γιορεντίνα έκαναν μια μικρή δημοπρασία για το ποιος θα τον κρατήσει. Νικήτρια αναδείχθηκε η Περούτζια και αμέσως τον πούλησε στην Ουντινέζε. Από αυτήν δόθηκε δανεικός σε Τορίνο και Λέτσε ενώ έπαιξε και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επέστρεψε στην Ουντινέσε από την οποία έμεινε ελεύθερος τον Αύγουστο του 2012. Φλεβάρη του 2013 πήγε στην Ντιναμό Μινσκ, αλλά δεν έπιασε στην Λευκορωσία, αποδεσμεύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και τελικά υπέγραψε στην Πορτογαλική Ολανένσε τον Ιανουάριο του 2014 – από όπου έρχεται στην Ξάνθη. 

Στην Πορτογαλία είχε 13 συμμετοχές χωρίς να σημειώσει τέρμα. Είναι διεθνής με την Εθνική Νιγηρίας, Στην πρώτη ομάδα αγωνίστηκε το 2003 και συνολικά έχει 21 συμμετοχές και τέσσερα γκολ. Πιο πριν έπαιξε και στη Νέων και μάλιστα συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2001. Ωστόσο έχει έντεκα χρόνια να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο τελευταίος του αγώνας με την Εθνική καταγράφεται στις 30 Μαΐου του 2003. Έκτοτε δεν ξανακλήθηκε ποτέ!

Αυτά ως προς το ποδοσφαιρικό ποιόν του. Ωστόσο οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες του δεν αφορούν το ποδόσφαιρο.

Τον Ιούνιο του 2012 έγινε γνωστό ότι έχει πέσει θύμα απαγωγή από ενόπλους στην πατρίδα του. Τότε οι δράστες ζήτησαν από την οικογένειά του περίπου 200.000 δολάρια. Η αστυνομία παρακολουθούσε τα κινητά τηλέφωνα των απαγωγέων και κατάφερε μετά από τρεις ημέρες να τον απελευθερώσουν και να συλλάβουν τους δράστες. «Τις δυσκολότερες ώρες της ζωής του περνάει ο Κριστιάν Ομπόντο που έπεσε θύμα απαγωγής από ενόπλους στην Νιγηρία! Ο Ομπόντο απήχθει από αγνώστους έξω από εκκλησία στην περιοχή Εφουρούν. Οι άγνωστοι είδαν πιθανότατα το αυτοκίνητο του παίκτη το οποίο είχε πινακίδες “Obodo 5” και προφανώς… μυρίστηκαν χρήμα!», ανέφερε το ρεπορτάζ εκείνης της εποχής.

Τον Ιούλιο του 2013 και ενώ αγωνιζόταν πλέον στην Ντιναμό Μινσκ, ο τότε γενικός διευθυντής της ομάδας Σαργκέι Παβλιούκοβιτς είχε ανακοινώσει ότι… αγνοείται η τύχη του. Ήταν η δεύτερη φορά που απασχολούσε το αστυνομικό ρεπορτάζ, σε τελείως διαφορετικό χώρο και για διαφορετικό λόγο, Τελικά, βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα στο Ούντινε της Ιταλίας (!!!), κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα δηλαδή μακριά από το Μινσκ. Όπως γράφτηκε, η ιταλική αστυνομία τον εντόπισε σε ένα αυτοκίνητο με… δύο Ρουμάνες και έναν φίλο του – ενώ κατασχέθηκαν στο αυτοκίνητο 52 γραμμάρια μαριχουάνα, για τα οποία συνελήφθη πάντως ο έτερος άνδρας της παρέας.   

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου του 2012, υπάρχει αναρτημένο δημοσίευμα που αναφέρει ότι είχε κάνει κρυφό γάμο με την για μικρό χρονικό διάστημα φίλη του Μπάρμπαρα. Μάλιστα, ο γάμος έγινε σε δύο δόσεις, αφού ακολούθησε και παραδοσιακή κατά τα νιγηριανά πρότυπα τελετή στο σπίτι της νύφης. Και για να μην μας μείνουν απορίες για την επιχειρηματική του δράση, πολύ πρόσφατα, μόλις τον περασμένο Μάιο σύμφωνα με ένα άλλο δημοσίευμα που υπάρχει στον παγκόσμιο ιστό, άνοιξε το δικό του νυχτερινό κλαμπ σε μια περιοχή στο Λάγος της Νιγηρίας. Για την ακρίβεια αγόρασε ένα παλιό μεγάλο σπίτι στην περιοχή, το οποίο μετέτρεψε σε μπαρ αγοράζοντας και μεταφέροντας τον κατάλληλο εξοπλισμό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δείχνει να ενδιαφέρεται πολύ για την επιτυχία της συγκεκριμένης επένδυσης…