ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Οι δηλώσεις συμμετοχής σε Α1, Α2 και Κύπελλο Ανδρών

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΚΑΣΑΜΑΘ τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή ανάλογα με τα πρωταθλήματα. Το ThrakiSportS θα σας παρουσιάσει όλες τις συμμετοχές ανά πρωτάθλημα ξεκινώντας με τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στην Α1, Α2 και στο Κύπελλο Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Η κλήρωση για όλα τα πρωταθλήματα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Πρωτάθλημα Α1 ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Έναρξη 1 Νοεμβρίου 2014)

Στο πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή εννέα ομάδες. Βάση προκήρυξης είναι να δημιουργηθούν δύο όμιλοι των πέντε ομάδων. Για το λόγο αυτό υπάρχει η σκέψη η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, η οποία υποβιβάστηκε λόγω του υποβιβασμού του Εθνικού Αλεξανδρούπολης από τη Γ’ Εθνική, να παραμείνει στην Α1 ή να ανέβουν από την Α2 οι Πάνθηρες Καβάλας και να γίνουν κανονικά δύο όμιλοι των πέντε ομάδων. Αυτό πάντως θα ξεκαθαρίσει σίγουρα λίγες μέρες πριν την κλήρωση. Αλλιώς ο ένας όμιλος θα έχει τέσσερις ομάδες και ο άλλος πέντε. Αναλυτικά οι εννέα ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή:

1. ΑΓΣ Ρούπελ Σιδηροκάστρου

2. ΜΓΣ Πανσερραϊκός

3. ΑΟ Σερρών

4. ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας

5. ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης

6. ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής

7. ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

8. ΓΑΣ Θύελλα Φερών

9. ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας

Πρωτάθλημα Α2 ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Έναρξη 2 Νοεμβρίου 2014)

Στο πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή δέκα ομάδες, άρα θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι με γεωγραφικά κριτήρια. Σε περίπτωση που τελικά η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης ή οι Πάνθηρες Καβάλας πάρουν μέρος στην Α1 θα μείνουν εννέα ομάδες χωρίς να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Οι δέκα ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στην Α2 κατηγορία της ΕΚΑΣΑΜΑΘ είναι οι εξής:

1.  ΑΟ Ηράκλειας

2.  ΑΕ Δοξάτου

3.  ΓΑΣ Ηρακλής Καβάλας

4.  Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Πανθηρες

5.  ΑΣ Μακεδόνες Κρηνίδων

6.  ΑΠΣ Αίας Κομοτηνής

7.  ΑΟ Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης

8.  ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου

9.  ΓΑΣ Σπάρτακος Διδυμοτείχου

10. ΑΟ Αλέξανδρος Αλεξανδρούπολης

Κύπελλο Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Έναρξη 18 Οκτωβρίου 2014)

Στο Κύπελλο Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ δήλωσαν συμμετοχή δεκατρείς ομάδες. Σύμφωνα με την προκήρυξη θα πρέπει στη δεύτερη φάση να υπάρχουν οκτώ ομάδες. Άρα το πλέον πιθανό σενάριο της πρώτης φάσης είναι να δημιουργηθούν πέντε ζευγάρια που θα αναμετρηθούν σε νοκ αουτ αναμέτρηση και τρεις ομάδες θα κληρωθούν για να περάσουν απευθείας στη δεύτερη φάση. Οι δεκατρείς ομάδες του Κυπέλλου είναι:

1.  ΜΓΣ Πανσερραϊκός

2.  ΑΟ Σερρών

3.  ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας

4.  ΓΑΣ Ηρακλής Καβάλας

5.  Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Πανθηρες

6.  ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης

7.  ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής

8.  ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

9.  ΑΟ Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης

10. ΓΑΣ Θύελλα Φερρών

11. ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου

12. ΓΑΣ Σπάρτακος Διδυμοτείχου

13. ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας