Οι αναμνήσεις του Δημήτρη Μασλαρινού από την Ξάνθη και τον ΓΑΣ Κομοτηνή

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Μετά απο 15 χρόνια καριέρας στις εθνικές κατηγορίες  σε ΒΑΟ, Ολ. Λάρισας, ICBS, Ξάνθη, ΚΑΟΔ, ΜΕΝΤ, Ηρακλή και ΓΑΣ Κομοτηνή, ο Δημήτρης Μασλαρινός πήρε την απόφαση να σταματήσει το μπάσκετ, τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο.

«Ήταν κάτι δύσκολο αλλά συνειδητό. Κάτι που σου έχει γίνει τρόπος ζωής δεν είναι πολύ εύκολο να το σταματήσεις γι’αυτό παράλληλα με την νέα μου ιδιότητα θα παίξω ερασιτεχνικά στην ομάδα του Γαλαξία», εξήγησε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο sportculture.gr.

Στην ερώτηση για το ποια θεωρεί την καλύτερη στιγμή της καριέρας σου, απάντησε: «Και οι πέντε φορές που με την οποιαδήποτε ομάδα μου ανέβηκα κατηγορία θεωρώ ότι φτιάχνουν ένα παζλ από πολύ καλές στιγμές και δεν μπορώ να τις ξεχωρίσω. Σε προσωπικό τελείως επίπεδο θυμάμαι το ματς Ξάνθη-Περιστέρι όπου έκανα ρεκόρ στην Α2 με 16 assist σε ένα παιχνίδι. Ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος που οι συμπαίκτες μου βάζανε καλάθια από πάσες μου».

Ποια ήταν η χειρότερη στιγμή; «Σίγουρα όταν χρειάστηκε να σταματήσω για μια χρονιά σχεδόν για να χειρουργήσω τον αστράγαλό μου». Ο ίδιος δηλώνει ότι αποχωρεί από το επαγγελματικό μπάσκετ με ένα παράπονο. «Αφορά τον εαυτό μου και ότι έπρεπε να δουλέψω περισσότερο για να κερδίσω περισσότερα. Έπρεπε να είμαι πιο προσηλωμένος στην δουλεία μου και να αφιέρωνα περισσότερο χρόνο ειδικότερα τα τελευταία χρόνια. Είναι κάτι που συμβουλεύω στα παιδιά που συνεργάζομαι σήμερα».

Τι κρατά από αυτά τα 15 χρόνια που παίζει επαγγελματικό μπάσκετ, αρχής γενομένης από την υπογραφή του συμβολαίου του στην Ολύμπια Λάρισας σε ηλικία 15 ετών; «Έμαθα πάρα πολλά και το κυριότερο πώς να είμαι μέρος ενός συνόλου που έχει κοινό στόχο. Έμαθα να βάζω τον εαυτό μου κάτω από την ομάδα και έμαθα ότι για να είσαι πετυχημένος πρέπει η ομάδα να πετύχει. Έμαθα να συνεργάζομαι και να λειτουργώ κάτω από συνθήκες πίεσης και να παίρνω σημαντικές αποφάσεις μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Είναι η φύση του παιχνιδιού τέτοια που σε κάνει πιο οξυδερκή και αυτό μεταφέρεται και στην ζωή σου».

Στην ερώτηση ποιον απο τους προπονητές που είχε στην καριέρα σου ξεχώρισε, απαντά: «Νομίζω θα τους αδικήσω αν ξεχωρίσω κάποιον, αφού για μένα ο καθένας ξεχώριζε για τα χαρίσματα που είχε και στο τέλος κράτησα μόνο τα καλά τους. Αν μπορούσα να έκανα έναν προπονητή τέλειο για τα δικά μου δεδομένα θα είχε την εργατικότητα του Χρ. Μαγκώτσιου, τον χαρακτήρα του Γ. Χατζούλη, το ένστικτο νικητή του Γ. Ζαφειρούδη, τις αρχές του Ν. Λεμονίδη, την αφοσίωση στην ομάδα του Ν. Γρηγοριάδη, την φιλοδοξία του Θ. Κωστόπουλου, και πολλά ακόμα που είχαν και οι υπόλοιποι που συνεργάστηκα είτε σε ομαδικό είτε σε ατομικό επίπεδο προπόνησης».

Όσο για τα μελλοντικά του σχέδια; «Ήδη έχω ξεκινήσει να εργάζομαι στον χώρο του αθλητικού management ως εκπρόσωπος παικτών στο μπάσκετ, κάτι που με ενδιέφερε και με απασχολούσε και τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία να μείνω ενεργός στον χώρο που αγάπησα και να τον υπηρετήσω από άλλο πόστο. Στο μέλλον θα με ενδιέφερε και το ενδεχόμενο να στήσω μια ομάδα σαν general manager», απαντά. Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Μασλαρινού ΕΔΩ.