Ντοκουμέντο: Ο Μάνταλος παιδάκι, με την σχολική ομάδα της Α’ Γυμνασίου…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Αναγνωρίζετε ποιος από τους παίκτες της συγκεκριμένης σχολικής ομάδας Δημοτικού της Κομοτηνής είναι ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και νυν της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος;

Μετά από πολλά πολλά χρόνια, ο Μάνταλος έρχεται το Σάββατο στα Πηγάδια ως αντίπαλος της ομάδας που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ προέρχεται ως γνωστόν από τις ακαδημίες των ΤΕΠ της Skoda Ξάνθη και μέσα από αυτές ξεχώρισε, ανδρώθηκε, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και έφτασε να πάρει την μεγάλη μεταγραφή για την ΑΕΚ.

Ωστόσο το ποδοσφαιρικό του ταλέντο το είχε δείξει πολύ πιο πριν τον ανακαλύψει η Ξάνθη, από την περίοδο που έπαιζε μπάλα στο… σχολείο του. Το ThrakiSportS με αφορμή την άνοδο του Μάνταλου στην Ξάνθη με την ομάδα της ΑΕΚ, παρουσιάζει μια φωτογραφία – ντοκουμέντο που μας έστειλε φίλος του (και πιθανότατα πρώην συμμαθητής του) από την Κομοτηνή.

Αναγνωρίζετε τον Πέτρο Μάνταλο, σε αυτήν την παράταξη σχολικής ομάδας στο Δημοτικό Γήπεδο της Κομοτηνής, την σημερινή έδρα του Πανθρακικού δηλαδή, με φόντο τον ναό της Αγιας Σοφιας;

Αν όχι, κοιτάξτε καλύτερα.

Είναι ο πιτσιρικάς με το Νο10, περίπου δέκα, ίσως και κάτι παραπάνω, χρόνια πριν… 

Update: Όπως μας ενημέρωσε η ιστορική ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων (και ευχαριστούμε πολύ), η φωτογραφία είναι από το Αθλητικό Γυμνάσιο Κομοτηνής. Εικονίζεται το τμήμα ποδοσφαίρου με προπονητή – γυμναστή δεξιά τον Μιχάλη Κακουλίδη και τον Πέτρο Μάνταλο να είναι τότε αμέσως μετά το Δημοτικό, μαθητής της πρώτης Γυμνασίου συγκεκριμένα.