Ατομικό ρεκόρ ο Καραβέτης στην διεθνή συνάντηση στίβου στην Κύπρο

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Την δεύτερη θέση αλλά με νέο ατομικό ρεκόρ στα 110 μέτρα με εμπόδια της διεθνούς συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου σε επίπεδο παίδων – κορασίδων, που διεξήχθη Τετάρτη και Πέμπτη στη Λευκωσία, κατέκτησε ο νεαρός ξανθιώτης εμποδιστής Πέτρος Καραβέτης.

 

Ο αθλητής του ΟΦΚΑ Ξάνθης, που κατάγεται από το Πόρτο Λάγος, επιβεβαίωσε την πολύ καλή φετινή πορεία του και κατέβασε κατά δύο εκατοστά το ατομικό του ρεκόρ, που ήταν 14″38 από τα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη πριν ένα μήνα στην Λάρισα.

Ο Καραβέτης με χρόνο 14″36 τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Κύπριο Αναστάσιο Βασιλείου που σημείωσε επίδοση 14″32, δηλαδή τέσσερα μόλις εκατοστά του δευτερολέπτου καλύτερη από τον Θρακιώτη. Τρίτος ο Κύπριος Μαρίνος Τσιακκούρης με 14″87 και τέταρτος ο Έλληνας Ηλίας Καρασάββας με 15″62.

Ο Καραβέτης ήταν ο μόνος αθλητή από την Θράκη που μετείχε στην συνάντηση, όπου με σύστημα βαθμολογίας αγωνίστηκαν σε κάθε αγώνισμα δύο αθλητές από την Ελλάδα και δύο από την Κύπρο. Τελικά, τόσο στους παίδες όσο και στις κορασίδες επικράτησε η Ελλάδα.

Στους παίδες η Ελλάδα συγκέντρωσε 108 βαθμούς έναντι 90 της Κύπρου ενώ στις γυναίκες η διαφορά ήταν μεγαλύτερη, με την Ελλάδα να έχει 132 βαθμούς και την Κύπρο να περιορίζεται στους 68.

Η φωτογραφία είναι από την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Καραβέτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στο Στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας.